Αποστολή στην Ξάνθη- Σαμαράς: Η νίκη του Κυριάκου θα είναι λύτρωση για την Ελλάδα


Η νίκη του Κυριάκου δεν θα είναι μόνο νίκη της ΝΔ, θα είναι η λύτρωση για τη χώρα. Αυτό τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας πριν απο λίγο σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της Ξάνθης σε κεντρικό ξενοδοχείοτης πόλης.

Το pagenews ήταν εκεί και παρακολούθησε απο κοντά όλη την ομλιλία του τέως πρωθυπουργού, που ήταν η πρώτη μετά την αποχώρηση του απο την ηγεσία της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος

στην κυβέρνηση Τσίπρα και στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη χώρα, σημείωσε οτι για να υπάρξει διέξοδος και προοπτική πρέπει να αποχωρήσει το γρηγρότερο απο την εξουσία. Γιαυτό, όπως ανέφερε, συμφωνεί απόλυτα με την τακτική Μητσοτάκη, που ζητά εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στα πεπραγμένα της θητείας του, κάνοντας λόγο για δικαίωση της πολιτικής και των επιλογών του. Εμεις, ανέφερε, προειδοποιούσαμε οτι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί.

Δυστυχώς, όπως είπε, συνέβη και προσέθεσε: Μας φόρτωσαν ένα αχρείαστο μνημόνιο, έναν αχρείαστο δανεισμό και τώρα μας προετοιμάζουν για ένα τέταρτο μνημόνιο. Δίνοντας στοιχεία για τα αποτελέσματα της πολιτικής του, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στη μείωση της προκαταβολής για τις επιχειρήσεις, αλλά και στη συμφωνία που έκανε για τη μείωση του χρέους, η οποία όπως είπε, ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στον κόσμο. Χαρακτηρτιστικα ανέφερε πως η Ελλάδα με τη συμφωνία πλήρωνε 10 δισ λιγότερο το χρόνο αποτι πλήρωνε πριν απο αυτή.

Ο κ. Σαμαράς μένοντας στο πεδίο της οικονομίας, είπε οτι πρέπει να στηριχθεί η μεσαία τάξη, ο μικρομεαίος επιχειρηματίας και ο αγρότης, που είναι η παραγωγική Ελλάδα. Λέγοντας οτι η Αριστερά έχει ηττηθεί σ'όλο τον κόσμο, τόνισε οτι η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα του Μαδούρο. Έκανε λόγο για αυταπάτες του κ. Τσίπρα που πλήρωσε και πληρώνει πανάκριβα ο τόπος. Απέκλεισε μάλιστα, κάθε συνεργασία μαζί του, γιατί αυτό "θα είναι καταστροφικό" γιατί θα φουντώσει την αλαζονεία που ήδη έχει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το θέμα της φύλαξης των συνόρων. Αφού θύμισε οτι επί των ημερών του είχε ξεσπάσει ένα χρόνο πριν ο πόλεμος στη Συρία, τόνισε οτι υπήρχαν 2 εκατ πρόσφυγες στη Τουρκία, αλλά δεν πέρασαν στην Ελλάδα, όπως πέρασαν τώρα, γιατί τους κάλεσε η κα Τασία. Οι εταίροι μας τότε, ανέφερε, μας έκαναν παρατηρήσεις, γιατί φυλάμε πάρα πολύ τα σύνορα μας. "Εμεις κάναμε όμως αυτό που έπρεπε", είπε.

Αναφερόμενος στη στάση που επικρατεί για το θέμα, μετά την εκλογή Τραμπ αλλά και στην Ευρώπη ενόψει γαλλικών εκλογών, όλοι είναι υπέρ του ελέγχου των συνόρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επίσκεψη Ομπάμα, όπου θύμισε τη στάση Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ κατά την επίσκεψη αμερικανών προέδρων στην Ελλάδα και τόνισε οτι μπορεί να βοηθήσει ο Ομπάμα, αν και το χρέος που έχουμε, δεν το έχουμε στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη. Κλείνοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον, λέγοντας πως πριν απο το ξημέρωμα υπάρχει το πιο βαθύ σκοτάδι.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ο Ελ. Βενιζέλος είχε πει πρέπει να μαστε και μεταρρυθμιστές, και φιλελεύθεροι και πατριώτες και αυτό θα κάνει η ΝΔ όταν έλθει στην εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα