Αποστάσεις Κομισιόν από Τόμσεν: Ισχυρές οι πολιτικές του προγράμματος


Ξεκάθαρες αποστάσεις από τις θέσεις του Πολ Τόμσεν για το ελληνικό πρόγραμμα, όπως ο ίδιος τις διατύπωσε σε άρθρο-κόλαφο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, παίρνει η Κομισιόν, η οποία καλεί πάντως όλους τους θεσμούς σε συνεργασία , έτσι ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Αθήνα.

«Διαβάσαμε προσεκτικά το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ

του ΔΝΤ. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πιστεύουν ότι οι πολιτικές του προγράμματος του ESM είναι ισχυρές (sound) και αν εφαρμοστούν πλήρως μπορούν να επαναφέρουν την Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη και να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις του προγράμματος και είναι σε σωστό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα του ελληνικού προγράμματος», είπε.

Συμπλήρωσε δε ότι το προσωπικό από όλους τους Θεσμούς είναι στην Αθήνα προκειμένου να φτάσουν σε συμφωνία Staff Level Agreement για τη β’ αξιολόγηση. "Δεδομένης της προόδου που έχει επιτευχθεί η συμφωνία μπορεί να βρεθεί γρήγορα, αν όλοι εμπλακούν δημιουργικά. Η Κομισιόν είναι δεσμευμένη σε αυτό", συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα