Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Ο "μισητός" Χουλιαράκης και ο Δραγασάκης των δανειστών


«Φωτιά» είναι οι αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη, με τους διαλόγους που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να είναι άκρως αποκαλυπτικοί.

Στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, «Adults in the Room», μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε άλλους υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους με κανέναν να μην ξεφεύγει από το στόχαστρο, όπως αποκαλύπτει το Βήμα και η Καθημερινή.

Σχεδόν σε κάθε εξέλιξη που

περιγράφει, παρουσιάσει τον Γιάννη Δραγασάκη εν ολίγοις σαν μια ''σκιώδη'' παρουσία που εξυπηρετούσε τους δανειστές, την γνώμη του οποίου ακολουθούσε ο πρωθυπουργός εις βάρος της δικής του, ενώ αναφέρει ότι είχε μαζί του πολλές αντιδικίες.

Όσον αφορά τον Γιώργο Χουλιαράκη έχει να πει ότι ήταν ''μισητός'' και ότι πρόκειται για έναν ''αχυράνθρωπο'' της τρόικας.

Ο Βαρουφάκης επίσης εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που επέμενε να τοποθετηθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο υπουργείο Οικονομικών, ειδικά μετά την πρώτη ''κρίση'' στην κυβέρνηση.

Η απάντηση που πήρε όμως από τον Τσίπρα ήταν ''Μου μίλησε άσχημα. Γα....ε τον'' ενώ συνέχισε λέοντας του ότι ''χρειάζομαι τον Λαφαζάνη σε οικονομικό υπουργείο για να μην μας κατουράει απ' έξω''.

Όσον αφορά την Κριστίν Λαγκάρντ λέει ότι είχε παραδεχτεί ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονταν στην Ελλάδα δεν απέδιδαν.

Για τον Πιερ Μοσκοβισί αναφέρει πως του έλεγε ότι στα νιάτα του ήταν Μαρξιστής και πως συμφωνούσε σε όλα με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ολιχοψυχούσε μπροστά σε Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ

Σχετικά με τον Σαπέν υπογραμμίζει ότι παρ ότι το έπαιζε φίλος, σε συνεντεύξεις του παρουσιαζόταν σαν Γερμανός

Για τον Πόουλ Τόμσεν, σημειώνει ότι αυτό που είχε ζητήσει από την Ελλάδα ήταν να κυνηγήσουν τους ολιγάρχες και να μειώσουν το χρέος.

Ακόμη, για τον ''συγκυβερνήτη'' Πάνο Καμμένο; Πολύ χαρακτηριστικά τον παρουσιάζει ως έναν ''ακροδεξιό συνωμοσιολόγο εταίρο'' που υποσχέθηκε ότι θα εξασφάλιζε δισεκατομμύρια από Ελληνοαμερικανούς φίλους του της Wall Street, χωρίς ωστόσο να γίνει τίποτα από αυτά.

Η γνωριμία με τον Τσίπρα και τα… αγγλικά

Στεκόμενος στην γνωριμία του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει ότι αυτή έγινε το 2011 σε ένα μαγαζί στου Ψυρρή, όπου διαπίστωσε ότι ο Τσίπρας δεν είχε βαθιά γνώση των οικονομικών αλλά ούτε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ''τον ένοιαζε περισσότερο να ελέγχει τις συνιστώσες''.

Σε εκείνη την συνάντηση του εξήγησε, όπως λέει, το τι θα σήμαινε μια έξοδος από το ευρώ, την οποία ο Τσίπρας ''καλόβλεπε''. Στο τέλος της συνάντησής τους του ανέφερε ''αν θες να γίνεις πρωθυπουργός πρέπει να μάθεις αγγλικά'' κάτι που όπως λέει το πήρε στα σοβαρά και άρχισε μαθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα