Ανατράπηκε λεωφορείο με μαθητές του δημοτικού - 14 τραυματίες (pics &vid)


Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο ανετράπη στην Αγγίστα Σερρών, νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι φορτηγό έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο, που βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα να ανατραπεί και κάποια από τα παιδιά να τραυματιστούν.

Ο οδηγός της νταλίκας δεν παρέμεινε στο σημείο αλλά διέφυγε και αναζητείται από τις αρχές

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο. Τραυματίες φέρονται 9 μαθητές και 5 γονείς.

Ειδικότερα:

Στο νοσοκομείο Δράμας βρίσκεται ένα παιδί, στο νοσοκομείο Σερρών βρίσκονται επτά παιδιά και δύο ενήλικες, στο νοσοκομείο Καβάλας βρίσκονται ένα παιδί και τρεις ενήλικες

Στο σημείο επιχείρησαν15 πυροσβέστες με 6 οχήματα που απεγκλώβισαν τους μαθητές.

Σύμφωνα με τον Σκάι, οι μαθητές, που είχαν ξεκινήσει για εκδρομή πιθανόν στο Σπήλαιο Αλιστράτης, μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Δράμας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ήδη έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών αλλά και οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου της πόλης, που περιμένουν τους τραυματίες. Στην περιοχή βρέχει καταρρακτωδώς.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός εκ των επιβαινόντων στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με καθηγητές, ο οδηγός του λεωφορείου τους περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου. Προκειμένου να την αποφύγει, έστριψε δεξιά και λόγω της υψομετρικής διαφοράς του οδοστρώματος με το έδαφος, το όχημα ανετράπη.

Στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.

Το παιδί που απεγκλωβίστηκε είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κατάγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι 13 συνολικά τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα