"Άμεση Αποβίβαση" από 2 Φεβρουαρίου στους κιν/φους


Ο Χοσέ έχει μία τελευταία έκδοση κρατούμενου πριν την πολυπόθητη προαγωγή του. Όμως, ο κρατούμενός του, Ακίμ, εξοργίζεται όταν αντιλαμβάνεται ότι του έχουν φορτώσει κατά λάθος την ταμπέλα του υποψήφιου τρομοκράτη και τον στέλνουν πίσω στην Καμπούλ. Αυτό που ξεκινά σαν ταξίδι ρουτίνας καταλήγει σε μπελά, αφού το αεροπλάνο τους προσγειώνεται στη Μάλτα και ο Ακίμ διαφεύγει, αναγκάζοντας τον Χοσέ να ξεκινήσει ένα τρελό ανθρωποκυνηγητό, με αναπάντεχες επιπλοκές!

Χτίζοντας πάνω στην υπέρ-επιτυχία του «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;».

Μετά την παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία της τελευταίας

του ταινίας, «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;», ο Φιλίπ ντε Σοβερόν έμεινε πιστός στο είδος της κωμωδίας που τον έχει καθιερώσει, όπως και στο μήνυμα που θέλει να περάσει, «κρυμμένο» κάτω από τα διαδοχικά gags και τις ατάκες που πέφτουν βροχή.

Η σχετικότητα της ταινίας με την επικαιρότητα, της δίνει επιπλέον δύναμη, χάρη στην αλληλεπίδραση με το κοινό. Πιο συγκεκριμένα, η «Άμεση Αποβίβαση» έχει άμεσες αναφορές στο θέμα της έκδοσης παράνομων μεταναστών και τη φρενίτιδα της ταμπέλας του τρομοκράτη, εξαιρετικά καίριες προβληματικές στη Γαλλία του σήμερα.

Πιστός σε αυτούς που ξέρει και εμπιστεύεται, ο ντε Σοβερόν επέλεξε για πρωταγωνιστικό δίδυμο τους γνώριμούς του από το «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;», Αρί Αμπιτάν και Μεντί Σαντούν.

«Δεν περάσαμε από κάστινγκ», αναφέρει ο Σαντούν. «Ο Φιλίπ μας γνώριζε από το ‘Θεέ μου, τι σου Κάναμε’, είδε ότι έχουμε γίνει φίλοι, και ήθελε να εκμεταλλευτεί την ενέργειά μας στο φακό».

«Η ταινία βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με το «Θεέ μου, τι σου Κάναμε;». Είναι ένας αστυνομικός που συνοδεύει ένα τύπο στη χώρα του, μόνο που δεν είναι ο σωστός τύπος και δεν είναι η σωστή χώρα. Ήταν αδύνατον να αρνηθούμε, γελάσαμε τόσο πολύ όταν διαβάζαμε το σενάριο», λέει ο Αμπιτάν αναφορικά με το πόσο εύκολο ήταν να πουν το «ναι» στον ρόλο.

Για τον Αμπιτάν, το κλίμα στα γυρίσματα ήταν ένας αποφασιστικός παράγοντας για την επιτυχία της ταινίας: «Δεν υπάρχει ούτε μισή κακή εμπειρία από τα γυρίσματα, ό,τι κι αν θυμηθώ εμπεριέχει γέλιο. Τρώγαμε μεσημεριανό μαζί, βραδινό, βγαίναμε τα σαββατοκύριακα. Βοηθά την κωμωδία όλο αυτό, το να μιλάς με τον σκηνοθέτη κάθε μέρα, μέσα και έξω από τα γυρίσματα».

«Δεν γίνεται η κωμωδία να ασχολείται αποκλειστικά με χαρούμενα και διασκεδαστικά συναισθήματα, δεν θα υπήρχε άλλη κωμωδία να κάνεις, σε αυτή την περίπτωση», συνεχίζει ο Αμπιτάν.



Συντελεστές
Σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σοβερόν
Σενάριο Φιλίπ ντε Σοβερόν
Παραγωγή Ρομέν Ροιτμάν
Ηθοποιοί Αρί Αμπιτάν
Μεντί Σαντούν
Σίριλ Λεκόμπτ
Σλίμαν Νταζί
Ριμ Κερίσι
Φωτογραφία Βίνσεντ Ματίας
Μοντάζ Σάντρο Λαβέτζι
Σχεδιασμός παραγωγής Φρανσουά Εμμανουέλι
Μουσική Μαρκ Σουαρέν
Είδος Κωμωδία
Διάρκεια 90’
Διανομή Odeon

Keywords
Τυχαία Θέματα