Αλβάρες: "Ενός λεπτού σιγή αξίζει περισσότερο από 40.000 μετάλλια" (vid)


Ο Ισπανός κολυμβητής, αιτήθηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και όταν οι διοργανωτές αρνήθηκαν, αυτός έκανε κάτι, πραγματικά, αξιέπαινο.

Με το που δόθηκε η εκκίνηση στον αγώνα του, στα 200 μέτρα, λοιπόν, ο αθλητής από το Κάντιθ αποφάσισε να μην πηδήξει στην πισίνα και να κρατήσει μόνος του ενός λεπτού σιγή, βάζοντας την μνήμη των θυμάτων πάνω από την ατομική

διάκριση.

"Δεν έχω συνηθίσει σε αυτά τα πράγματα. Ήταν ο τρόπος μου για να αποτίσω φόρο τιμής, έπρεπε να το κάνω όταν μου είπαν ότι δεν γινόταν. Ημουν έτοιμος να το κάνω. Για μένα αυτό αξίζει πολλά, περισσότερο από το να κερδίζω 40.000 μετάλλια. Είμαι περήφανος γι' αυτό που έκανα", είπε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα As. «Προσπάθησα στέλνοντας ένα e mail στην FINA και δεν μου απαντήσαν. Την επόμενη μέρα αποφάσισα να μιλήσω με τον κριτή, αλλά και πάλι εισέπραξα άρνηση. Ετσι πήρα την απόφαση να μείνω όρθιος».

Η πράξη του είχε αντίκτυπο. «Δεν είναι φυσιολογικό, είμαι συγκλονισμένος. Χθες πέρασα όλη την ημέρα παρακολουθώντας μέσα μαζικής ενημέρωσης», πρόσθεσε ο Φερνάντο Αλβάρες. Για τον Ισπανό κολυμβητή, η Βαρκελώνη είναι μια ιδιαίτερη πόλη, αφού εκεί υπάρχουν μέλη της οικογένειάς του.

Δείτε το βίντεο με την κίνησή του:

Keywords
Τυχαία Θέματα