Ακούς εκεί «και τριγύρνα μ’ όσους θέλεις κάθε βράδυ»...


Είναι δυνατόν να παιδιά μας, τα Ελληνόπουλά μας, να ποτίζονται με ανήθικα νάματα από αμαρτωλούς καλλιτέχνες;

«Και τριγύρνα μ’ όποιους θέλεις κάθε βράδυ» λέει η «Συννεφούλα» αυτού του αχρείου του Σαββόπουλου που μπορεί κάποτε να κουρεύτηκε και να μετατράπηκε από επαναστάτης σε εθνικόφρων, αλλά το ελευθεριάζοντος ήθους τραγούδι του, το είχε γράψει τότε που κυκλοφορούσε με τις μαλλούρες και τα μούσια.

Και ΑΥΤΟ το τραγούδι τολμούν να το έχουν στα θρησκευτικά; Τι θα τα κάνουμε τα παιδιά μας; Γυριστρούλες;

Αμ, το άλλο; Του αναρχικού και τρελού; Του Νικόλα Άσιμου;

«Ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω;». Πού «εκεί πάνω» - ήμαρτον Κύριε. Γίναμε όλοι ίσα κι όμοια; Εμείς, οι ιερωμένοι έχουμε το μονοπώλιο.

Θεωρώ επίσης αυτονόητη την καταδίκη όλων μας στα απερίγραπτα ασεβή λόγια του τραγουδιού «Γιορτή» του Αγγελάκα από τις «Τρύπες».

«Τα λόγια μου είναι μια γλυκιά προσευχή

κουρνιάζουν έξω από το κλεισμένο σου παράθυρο

και αν τ’ άφηνες θ’ ανοίγαν μια ρωγμή

απ’ το μικρό κελί σου ως το άπειρο

Μα εσύ σωπαίνεις και θρηνείς σαν τον κατάδικο

Πάνω απ’ τη στάχτη που σκεπάζει τον παράδεισο

Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή».

Άκου «γλυκιά προσευχή» και «στάχτη που σκεπάζει τον παράδεισο». Είναι μηνύματα του διαβόλου όλα αυτά. 666. Και ας γελάτε με την Ελένη Λουκά.

Λόγω της παροιμιώδους μεγαθυμίας μας κάνω τα στραβά μάτια στους στίχους ενός κάποιου Οδυσσέα Ελύτη που έγραφε «Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί - απαράλλαχτο εσύ - κι ένα σπίτι στη θάλασσα». Αλλά αυτό δεν διδάσκεται στα Θρησκευτικά εξ ου και το παραλείπω προς ώρας.

Πιστεύω όμως ότι θα πρέπει να απαγορευτεί και η τηλεοπτική διαφήμιση εταιρείας συνδρομητικού καναλιού που εμφανίζει κάποιον ηθοποιό να παίζει τον ρόλο του Θεού.


Δεν συζητώ για το τραγούδι "Umbrella" της Ριάνα και φυσικά την γελοιογραφία του Economist που απεικόνιζε ένα πεδίο μάχης, ερείπια, νεκρούς και έναν επιζώντα που αναφέρει: "Όλα ξεκίνησαν με μια διαφωνία ποιανού ο Θεός ήταν πιο ειρηνικός, καλοσυνάτος και συγχωρητικός".

Όλα αυτά είναι δείγματα μιας κοινωνίας που σαπίζει και κυρίως μιας πολιτικής ηγεσίας που θέλει να στιγματίσει για πάντα τις ευαίσθητες ψυχές των μικρών παιδιών.

Η στάση μας πρέπει να είναι παρόμοια με εκείνη του σεπτού ιεράρχη μας, του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ (Μεντζελόπουλου) ο οποίος είχε το σθένος να απολύσει τον οδηγό του, ο οποίος τόλμησε να πάρει διαζύγιο (!) από την σύζυγό του και να τον καταγγείλει για αντιεκκλησιαστικό φρόνημα.

Πώς; Οι Καθολικοί απαγορεύουν τα διαζύγια; Και η ορθόδοξη Εκκλησία επιτρέπει μέχρι 3 γάμους; Ε, καιρός να αλλάξει, να προοδεύσουμε επιτέλους.

Απολύστε τους.

Γιατί εμάς, δεν μπορείτε να μας απολύσετε. Είμαστε εκπρόσωποι του Θεού επί της γης. Είμαστε ιερωμένοι εφ’ όρου ζωής διορισμένοι να σας προετοιμάσουμε για την επόμενη ζωή. Και ας χάσετε την πραγματικά ζωή.

Άλλωστε, εκείνος ο άθλιος ο Βολταίρος είχε πει κάτι σωστό: «Οι θρησκείες διαρκούν πάντοτε περισσότερο απ' τις αυτοκρατορίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα