Αίγυπτος: Επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιο απολίθωμα δεινοσαύρου - Είχε μήκος λεωφορείου!


Αιγύπτιοι και Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο αιγυπτιακό τμήμα της ερήμου Σαχάρα τα απολιθώματα ενός νέου είδους δεινοσαύρου. Πρόκειται για έναν μεγάλο φυτοφάγο δεινόσαυρο, που ονομάσθηκε ''Μανσουρόσαυρος'', ο οποίος είχε μήκος λεωφορείου, μακρύ λαιμό και οστέινες πλάκες ενσωματωμένες στην επιφάνεια του δέρματός του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο δρα Χεσάμ Σαλάμ του Τμήματος Γεωλογίας του αιγυπτιακού Πανεπιστημίου της Μανσούρα, έκαναν τη

σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ''Nature Ecology and Evolution''.

Σύμφωνα με τον ερευνητή δρ Έρικ Γκόρσακ του Μουσείου Φιλντς των ΗΠΑ, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή, πρόκειται για ''μία σημαντική ανακάλυψη για την αιγυπτιακή και γενικότερα για την αφρικανική παλαιοντολογία. Η Αφρική παραμένει ένα γιγάντιο ερωτηματικό, όσον αφορά τα ζώα που την κατοικούσαν στο τέλος της εποχής των δεινοσαύρων'', δηλαδή στην Ύστερη Κρητιδική περίοδο.

Αναλύοντας τον Μανσουρόσαυρο, οι επιστήμονες κατέληξαν στην εκτίμηση ότι έχει μεγαλύτερες ομοιότητες με δεινόσαυρους από την Ευρώπη και την Ασία, παρά με τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική. Ο Μανσουρόσαυρος ανήκει στην ευρύτερη ομάδα των Τιτανόσαυρων, που ήταν μακρυλαίμηδες και φυτοφάγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα