Αιχμές Μαξίμου: Ο Ντάισελμπλουμ είναι φερέφωνο του Σόιμπλε


Αιχμές ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι "φερέφωνο" του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και γι' αυτό ο ίδιος ανακοίνωσε "πάγωμα" των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, άφησαν κυβερνητικές πηγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κυβερνητικός παράγοντας τόνισε, ερωτηθείς σχετικά, πως ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επαναλάβει το ερώτημα

της γερμανικής πλευράς.

Κυβερνητικές πηγές πάντως δηλώνουν αισιόδοξες ότι εντός των προσεχών ημερών, και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αποφανθούν ότι τα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι συμβατά προς όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της.

Όπως δε μεταδίδει το ΑΠΕ, οι ίδιες πηγές πιστεύουν, ότι όσοι αντιδρούν, με πρώτη τη Γερμανία, θα άρουν τις αντιρρήσεις τους, σε σχέση με την εφαρμογή από το 2017 των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης ότι ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξει στο πλαίσιο αυτής της απόφασης των θεσμών, μια αναφορά σχετική με την υποχρέωση της Ελλάδας να ενημερώνει τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών πριν την ανακοίνωση ανάλογων μέτρων, αυτό είναι ελάσσονος σημασίας και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην Αθήνα. Ταυτοχρόνως, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά αντίθετη στην εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα