ΑΕGEAN: Καλύτερη περιφερειακή εταιρεία στην Ευρώπη για το 2017


Ο επαγγελματισμός και η συμπεριφορά του προσωπικού της AEGEAN, καθώς και η συνολική εμπειρία πτήσης που παρέχει στον επιβάτη ξεχώρισαν στη βαθμολογία της εταιρίας ανάμεσα στις κατηγορίες υπηρεσιών, που οι επιβάτες κλήθηκαν να ψηφίσουν.

Η εταιρεία που ξεκίνησε την πορεία της το Μάιο του 1999, είναι μέλος της Star Alliance και προσφέρει "υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό

επίπεδο", σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Από το 2013 που εξαγοράζει την Olympic Air, ο Όμιλος AEGEAN, επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού, ενισχύει τον τουρισμό με νέα δρομολόγια και αύξηση θέσεων συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

Επιβατική κίνηση - Στόλος

Το 2016 μετέφερε 12,50 εκατομμύρια επιβάτες, 7% περισσότερους από το 2015. Έντονα ανοδική τάση εμφανίζει το τρέχον έτος η επιβατική κίνηση της εταιρείας, η οποία το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου κατέγραψε αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Με την Aegean πέταξαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας 2,1 εκατ. επιβάτες, το παραπάνω δίμηνο. Σημαντική ώθηση στη συνολική κίνηση έδωσε το δίκτυο εξωτερικού, το οποίο παρουσίασε αύξηση 15%, καθώς διακινήθηκαν 1,2 εκατ. επιβάτες, δίνοντας ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για το σύνολο της θερινής περιόδου.

Η βάση της Αθήνας, με την συνεισφορά και την ωρίμανση των προορισμών που ξεκίνησαν το 2015 και 2016 αλλά και των νέων προορισμών το 2017, είχε την μεγαλύτερη αύξηση, με τους επιβάτες εξωτερικού να αυξάνονται κατά 19%. Πάντως και στο εσωτερικό δίκτυο, παρά τη μείωση των άγονων γραμμών, που διαχειρίζεται η Olympic Air, αλλά και την είσοδο νέων ανταγωνιστικών αεροπορικών εταιρειών σε γραμμές, η εταιρεία διατήρησε σταθερό τον συνολικό αριθμό επιβατών της, καταγράφοντας αύξηση 1%. Συνολικά, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, από την Αθήνα διακινήθηκαν 1,654 εκατ. επιβάτες, νούμερο ενισχυμένο κατά 9%.

Η AEGEAN εκτελεί τις πτήσεις της με ένα από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται πλέον από 61 αεροσκάφη, μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούρια Airbus A320ceos. Το πρόγραμμα δρομολογίων για το 2017 καλύπτει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 112 εξωτερικού σε 40 χώρες και 33 εσωτερικού.

Τα βραβεία Skytrax World Airline Awards

Τα Skytrax World Airline Awards είναι τα πιο πολυπόθητα βραβεία ποιότητας του κλάδου των αερομεταφορών. Συχνά αναφέρονται ως τα "Όσκαρ του κλάδου των αερομεταφορών" και αποτελούν παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την αριστεία των αεροπορικών εταιρειών. Κάθε χρόνο, ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έρευνα ικανοποίησης επιβατών, προκειμένου να αποφασίσουν τους νικητές.

Στα τελικά αποτελέσματα της φετινής έρευνας που πραγματοποιήθηκε την περίοδο Αυγούστου 2016 - Μαΐου 2017 (στα αγγλικά, στα ισπανικά και στα κινέζικα) καταμετρήθηκαν 19,87 εκατομμύρια συμμετοχές, και στην έρευνα συμμετείχαν επιβάτες από 105 διαφορετικές εθνικότητες.

Η έρευνα καλύπτει πάνω από 325 αερομεταφορείς, από τις μεγαλύτερες διεθνείς αερογραμμές μέχρι τις μικρότερες περιφερειακές εταιρείες, μετρώντας πρότυπα Ποιότητας με 41 βασικούς δείκτες απόδοσης προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης γραμμής που αφορούν τόσο το περιβάλλον του αεροδρομίου όσο και το περιβάλλον εντός του αεροπλάνου.

Η βασική οδηγία προς τους ταξιδιώτες, που συμμετέχουν στην έρευνα είναι να κάνουν τη δική τους, προσωπική επιλογή ως προς ποια αεροπορική εταιρεία θεωρούν καλύτερη, γι' αυτό και τα Skytrax World Airline Awards είναι γνωστά ως τα "Βραβεία Επιλογής Πελατών".

Keywords
Τυχαία Θέματα