ΑΔΕΔΥ: Σε εξέλιξη η πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου (vid)


Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η πορεία της ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση απόψε το απόγευμα του πολυνομοσχεδίου και ειδικά κατά της ρύθμισης για τις αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για τις απεργίες.

Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία» η ΑΔΕΔΥ

διεκδικεί «την απόσυρση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό τού δικαιώματος στην απεργία», αλλά και «να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης».

Παρά την περιορισμένη συμμετοχή, οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πορεία της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 13:30 από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και άλλων ενώσεων εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου στις 18:00, στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποιησης το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 18:00 στην Ομόνοια.

Στις 17:30 στην πλατεία Κάνιγγος θα συγκεντρωθούν τα μέλη της ΠΝΟ για να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

24 ώρες χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, έχουν ήδη προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό.

Την ίδια ώρα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας (12.00 - 15.00). Συνολικά 28 πτήσεις εξωτερικού και 20 εσωτερικού τροποποιούν την ώρα αναχώρησής τους, ενώ 13 πτήσεις ακυρώνονται.

Σε ανακοινώσεις τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας» και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης»

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων


Με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες στην Αθήνα, θα απέχουν πανελλαδικά οι δικηγόροι - εκτός από τους δικηγόρους της Αθήνας - από τα καθήκοντά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της «διατράνωσε εκ νέου την αντίθεσή της με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, όπως εισάγεται στο πολυνομοσχέδιο και «κρίνει ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επεσήμαναν εξάλλου τόσο η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ολομέλεια αναφέρει ότι «οι όποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις έγιναν, δεν αναιρούν τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, η οποία βρίσκει την Ολομέλεια κατηγορηματικά αντίθετη».

Η επιλογή της Κυβέρνησης - συνεχίζει η Ολομέλεια - «δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, αντιθέτως δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και επιβαρύνσεις για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες».

Τρίωρη στάση στα Νοσοκομεία

Και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, με συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα συλλαλητήρια που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα.

Αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι η απόσυρση του βάρβαρου, αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, που βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην οργάνωση των αγώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα