WSJ: Το ατέλειωτο δημοσιονομικό δράμα της Ελλάδας

12:24 9/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Στη δύσκολη θέση που έχει φέρει την Ελλάδα η κόντρα του ΔΝΤ με τη Γερμανία αναφέρεται σημερινή ανάλυση της Wall Street Journal, που τιτλοφορείται «το ατέλειωτο δημοσιονομικό δράμα της Ελλάδας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την WSJ, η ελληνική πολιτική σκηνή δεν πείθει ούτε το Ταμείο ούτε και το Βερολίνο πως μπορεί να συνεχίσει τις

μεταρρυθμίσεις. Όπως δε σημειώνεται, η Αθήνα ελπίζει πως η γερμανική κυβέρνηση θα αποδεχτεί ένα πρόγραμμα χωρίς επιπρόσθετα μέτρα και πως το ΔΝΤ θα χαλαρώσει τις απαιτήσεις του.

Ωστόσο, ακόμα και αν αυτό συμβεί τελικά, πάλι η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να ψηφίσει ένα ακόμα πακέτο μέτρων λιτότητας. Κοινώς, η εφημερίδα "μυρίζει" εκλογές, εκτιμώντας πως ο κ. Τσίπρας θα "δραπετεύσει" από το θρίλερ της αξιολόγησης, αφήνοντας τις δυσκολότερες προκλήσεις για τον επόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος έρχεται από τη... Δεξιά.

Πάντως, στη Γερμανία ο Τύπος "βλέπει" και δραχμή, ενώ και η πολιτική σκηνή της χώρας, η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό ενόψει εκλογών, υποστηρίζει το σενάριο grexit και μετά "κούρεμα" του χρέους, αφότου μάλιστα ο Σόιμπλε διευκρίνισε ότι haircut δεν μπορεί να ισχύσει για μία χώρα εντός της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα