Moody's: Credit negative για την Ελλάδα η «κόντρα» των θεσμών

12:24 9/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Credit negative για την ελληνική οικονομία είναι οι διενέξεις και οι κόντρες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών εταίρων για την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος, όπως αναφέρει ο Moody's σε σημερινό report.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, το ΔΝΤ τη Δευτέρα ολοκλήρωσε την τελευταία αξιολόγηση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της Ελλάδας,

επαναδιατυπώνοντας την προηγούμενη στάση του ότι «περαιτέρω ελάφρυνση μπορεί να απαιτείται για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους».

Η θέση αυτή διαφέρει από αυτή των Ευρωπαίων πιστωτών ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει το πρόγραμμα στο ακέραιο.

Ο οίκος σχολιάζει πως η επιμονή του ΔΝΤ ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να παρέχει οικονομικούς πόρους στο πλαίσιο του τωρινού προγράμματος βοήθειας.

Το αδιέξοδο μεταξύ του ΔΝΤ και των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που είναι οι κύριοι πιστωτές της Ελλάδας, είναι credit negative για την Ελλάδα, διότι αυξάνει την πιθανότητα ενός ή περισσότερων δυσμενών αποτελεσμάτων, τονίζει ο Moody’s.

Keywords
Τυχαία Θέματα