Volkswagen Arteon: Λιμουζίνα στο μάξιμουμ!

14:35 7/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Δεν είναι μόνο η πολυτέλεια, ή τα τεχνολογικά τερτίπια που διαθέτει. Το νέο Arteon τρέχει ένα νέο σχεδιαστικό προφίλ, όντας ένα μοντέλο που θέλει να τα βάλει με την BMW 4 Coupe.

Υπάρχουν κλασικές λιμουζίνες. Υπάρχουν, όμως, και σπορ αυτοκίνητα. Volkswagen με το Arteon συνδυάζει και τα δύο! Το νέο μοντέλο που λανσάρεται στην ελληνική αγορά είναι ένα σπορτίφ gran turismo μοντέλο, που έχει εντυπωσιακή σχεδίαση, είναι εξοπλισμένο με καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης, βρίσκεται

μόνιμα on-line, είναι εξοπλισμένο με αποδοτικούς και ισχυρούς κινητήρες.

Το Arteon εισαγάγει το νέο σχεδιαστικό «πρόσωπο» της Volkswagen. Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η μεγάλη 3D μάσκα ψυγείου που εκτείνεται κατά πλάτος σε όλο το εμπρός τμήμα, ενσωματώνοντας τα φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία, τοποθετημένα σχεδιαστικά πίσω από την μάσκα, προσδίδουν την τρίτη διάσταση (βάθος).

Πατάει στην πλατφόρμα MQB. Το αυξημένο μέγεθος του μεταξονίου, παρέχει κορυφαία άνεση στο εσωτερικό. Έτσι, το νέο Arteon διαθέτει τον μεγαλύτερο στην κατηγορία ελεύθερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Η τιμή των 1.016 mm είναι η καλύτερη στην κατηγορία. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 563 και φτάνει έως τα 1.557 λίτρα, τιμές που καμία κλασική λιμουζίνα δε προσφέρει.

Το Arteon θα ξεκινήσει την πορεία του αρχικά με τρεις turbo κινητήρες άμεσου ψεκασμού: ένα 2λτ βενζινοκινητήρα TSI ισχύος 280 PS και δύο 2λτ TDI (diesel) με 150 PS και 240 PS. Το φάσμα των κινητήρων θα ολοκληρωθεί από άλλα τρία μηχανικά σύνολα: τον νέο 1.5 TSI Evo με 150 PS και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, καθώς επίσης έναν 2λτ TSI και έναν 2λτ TDI με 190 PS.

Έχει τα πιο πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με τα οποία εξοπλίζεται. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν τρεις ολοκαίνουργιες τεχνολογίες.

Το νέας γενιάς σύστημα αυτόματου ελέγχου και διατήρησης της ταχύτητας και της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα (ACC – Adaptive Cruise Control), διαθέτει «προνοητική» λειτουργία. Πλέον, λαμβάνει υπόψη παράγοντες, όπως τα όρια ταχύτητας, τις στροφές, τους κυκλικούς κόμβους και τις διασταυρώσεις και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα σε αυτές τις παραμέτρους (πάντα στο πλαίσιο των ορίων του συστήματος και του Κ.Ο.Κ. της εκάστοτε χώρας). Το εν λόγω σύστημα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Τα νέα, δυναμικά LED φώτα με την «προνοητική» ρύθμιση αναγνωρίζουν, μέσω κάμερας και βασιζόμενα στα δεδομένα του GPS και του συστήματος πλοήγησης, πότε ακολουθεί μία στροφή και τη φωτίζουν εκ των προτέρων, προτού δηλαδή ο οδηγός στρίψει το τιμόνι. Διευρύνουν έτσι την ορατότητα του οδηγού 2” ταχύτερα από τα απλά δυναμικά φώτα στροφής. Τα προνοητικά φώτα LED ανήκουν επίσης στον βασικό εξοπλισμό.

Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στην περίπτωση του χειρότερου σεναρίου προσφέρει η δεύτερη γενιά του αυτόνομου συστήματος Emergency Assist. Αν ο οδηγός χάσει τις αισθήσεις του εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του Arteon, μέσα στο πλαίσιο των ορίων του συστήματος, ώστε να το ακινητοποιήσει με ασφάλεια οδηγώντας το στην τελείως δεξιά λωρίδα (ή Λ.Ε.Α), ελέγχοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συγκρούσεων κατά την αλλαγή των λωρίδων.

Δυο εξοπλιστικές εκδόσεις. Το νέο Arteon θα διατίθεται σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις, τις “Elegance” και “R-Line”. Η πρώτη προβάλλει ένα πιο κομψό προφίλ του αυτοκινήτου, ενώ η δεύτερη τονίζει το σπορτίφ ύφος, που έχει το νέο μοντέλο της Volkswagen. Τιμή από 39.900 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα