Skoda Vision E Concept: Ηλεκτρικό SUV


H Skoda δεν μένει χωρίς δουλειά. Θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές κατηγορίες, στις οποίες έως τώρα είχε επιδερμική παρουσία. Όπως αυτή των SUV, εκεί, όπου το Kodiaq έρχεται – ως μεσαίο SUV – να δώσει λύση και πωλήσεις σε μια φίρμα, που άλλοτε κυνηγούσε τους πελάτες με το …τουφέκι.

Η Skoda τρέχει, ανεβάζει

ταχύτητα και θέλει διακαώς έως το 2020 να έχει τουλάχιστον πέντε με έξι νέα μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτό και το πρωτότυπο Vision E Concept, προάγγελος ενός μελλοντικού crossover με καρδιά ηλεκτρική. Η εταιρεία θα αναφέρει στο επερχόμενο σαλόνι αυτοκινήτου στη Σαγκάη, ότι η παραγωγή του Vision E Concept θα το δούμε μετά το 2019.

Πατάει στο πασπαρτού πάτωμα MEB του ομίλου VW και έχει μήκος 4,64 μέτρα, ( είναι λίγο πιο μικρό από το Kodiaq). Οι χώροι του καλύπτουν τέσσερις επιβάτες – προς το παρόν και όπως φαίνεται στην κόνσεπτ εκδοχή. Το Vision E Concept θα κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα και η συνδυαστική ισχύς τους θα αγγίζουν τους 300 ίππους.

Πάντως, η Skoda θέλει να εισέλθει δυναμικά στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων – και έως το 2025 να έχει στη γκάμα της τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ένα υβριδικό plug- in ( επαναφορτιζόμενο), του πολυτελούς Superb.

Keywords
Τυχαία Θέματα