Σημίτης: Μονόδρομος οι εκλογές


Αποφασιστικά, υπέρ της πορείας της χώρας προς την κάλπη εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουοργός, αφού πιστεύει πως η κυβέρνηση, δεν έχει πια κοινωνική νομιμοποίηση. «Είναι μία έκτακτη κατάσταση, η οποία χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις εκλογές. Το πιστεύω, διότι οι αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες, το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα

μπροστά».

Δεν έκρυψε, επίσης, και τον προβληματισμό του για την διαπραγμάτευση, ενώ ανήσυχος έδειξε και για τα ελληνοτουρκικά. «Όταν οι συνθήκες είναι κακές και υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες δεν είναι καθόλου εύκολο να πεις τι θα γίνει αύριο. Και πρέπει να προσέχεις μη συμβεί η καταστροφή. Από την τουρκική πλευρά προβάλλονται ισχυρισμοί οι οποίοι δε στέκονται, όμως καμιά φορά και από την ελληνική πλευρά προβάλλονται ισχυρισμοί, οι οποίοι οδηγούν σε εντάσεις με την Τουρκία» σημείωσε.

Ερωτώμενμος για το αίτημα της ανγτιπολίτευσης για εκλογές, είπε: «Είναι μία έκτακτη κατάσταση, η οποία χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις εκλογές. Το πιστεύω, διότι οι αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες, το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά».

Keywords
Τυχαία Θέματα