«Pads»: Η νέα οικολογική επιλογή για όλες τις γυναίκες


Έχεις ακούσει για τις πάνινες σερβιέτες;

Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήξερα πως η γιαγιά μου χρησιμοποιούσε πανιά τις "δύσκολες" μέρες του μήνα και η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν είδα τις πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες σερβιέτες.

Πώς; Τι; Γιατί; Είναι υγιεινό; Αυτές ήταν οι πρώτες μου σκέψεις.... αλλά έτσι κι αλλιώς έχοντας συχνά δυσανασχετήσει με την αίσθηση που σου αφήνουν εκείνες της μιας χρήσης είπα να το ψάξω... eco-femme!

Είναι μια ένωση γυναικών από την Ινδία που προσπαθεί να αναγεννήσει πρακτικές προστασίας του έμμηνου κύκλου οι οποίες είναι υγιείς,

προσιτές, αξιοπρεπείς και φιλικές με το περιβάλλον!

Η σερβιέτα μιας χρήσης χρειάζεται 500-800 χρόνια για να "διαλυθεί" και σκέψου την καταστροφή του περιβάλλοντος αναλογιζόμενη του πόσες είμαστε οι γυναίκες ανά τον κόσμο και πόσες χρησιμοποιούμε κάθε φορά!!!

Κατασκευασμένη από οργανικό βαμβάκι και πανί, επιτρέπει στην "περιοχή" να αναπνέει, εμποδίζοντας την δημιουργία οσμών, την δημιουργία βακτηριδίων και δημιουργεί μια σαφώς πιο ευχάριστη αίσθηση γιατί... ακουμπάς σε ύφασμα! Είναι λεπτές!!Ναι! Μην φανταστείς ότι είναι κανένα "πάπλωμα"! Το αντίθετο!

Κατασκευασμένη σε διάφορα μεγέθη μπορεί να καλύψει οποιοδήποτε ροή, και χρειάζεται να την αλλάζεις όπως και τις άλλες. Με την ίδια συχνότητα δηλαδή. Απλά αυτές, εάν τις περιποιηθείς σωστά μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά έως και 200 φορές. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να την πλύνεις και να την αφήσεις να στεγνώσει! (Όχι σε στεγνωτήριο φυσικά!)

Τα "pads" όπως ονομάζονται, κατασκευάζονται από γυναίκες, εμπορεύονται ηθικά και προσφέρουν σε γυναίκες από επαρχίες της Ινδίες ένα εισόδημα! Ταυτόχρονα βοηθούν στη δημιουργία προγραμμάτων ενημέρωσης των γυναικών ανά τον κόσμο όσο αφορά την έμμηνο ρύση και τις πρακτικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για μια πιο υγιεινή ζωή εκείνες τις μέρες. Η eco-femme με την δημιουργία μιας ΜΚΟ γυρνάει τον κόσμο και ενημερώνει μικρά αλλά και μεγαλύτερα κορίτσια!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε εάν επισκεφτείτε την σελίδα τους www.ecofemme.org, από εκεί μπορείτε και να τις παραγγείλετε!

Ακόμα κι αν δεν είναι μια λύση που σε εξυπηρετεί όλη την ημέρα, κάποιες ώρες, σίγουρα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και να κάνεις ένα μικρό βηματάκι στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά πιστεψέ με και στην δική σου υγιεινή!

Keywords
Τυχαία Θέματα