Ληστεία με 8 ομήρους σε τράπεζα στον Πειραιά – Διέφυγαν με τα κλοπιμαία οι δράστες

Τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στον ΠειραιάΑκινητοποίησαν πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες και τους κράτησαν ομήρους

Τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της τράπεζας «Πειραιώς», στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην οδό Χατζηκυριάκου 27-31, στις 2:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι δράστες ακινητοποίησαν και

κράτησαν ομήρους για περίπου 3 ώρες, 5 υπαλλήλους και 3 πελάτες.

Μετέπειτα κατέβηκαν στο ημιυπόγειο που ήταν οι θυρίδες και με τη χρήση οξυγόνου, της άνοιξαν κατορθώνοντας να αποσπάσουν αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό κοσμήματα και τιμαλφή και να διαφύγουν ανενόχλητοι.

Υπάλληλοι της τράπεζας κατάφεραν να πατήσουν το κουμπί του συναγερμού και να καλέσουν τις αρχές στις 16:49 και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, αλλά οι δράστες είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των τριών πελατών και των πέντε υπαλλήλων που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα.

Καταθέσεις δεν αποκλείεται να ληφθούν και από περίοικους που ωστόσο δεν αντελήφθησαν άμεσα ότι γινόταν ληστεία εντός του υποκαταστήματος. Την υπόθεση χειρίζονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες, εκτός από αντικείμενα που απέσπασαν από τις θυρίδες της τράπεζας που βρίσκονταν στον ημιυπόγειο χώρο, πήραν χρήματα και από τα ταμεία.

Μάλιστα, για να μπορέσουν να εργαστούν ανενόχλητοι στο χώρο επί τρεις ώρες όπου βρίσκονταν οι θυρίδες της τράπεζας με τη χρήση οξυγόνου, οδήγησαν τους ομήρους σε υπόγειο χώρο του καταστήματος.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ήταν ένα μακρύκανο και ένα πιστόλι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το μέσο με το οποίο διέφυγαν.

Υπενθυμίζεται ότι ληστεία με ομηρεία είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι, σε υποκατάστημα της ίδια Τράπεζας, στη Λ. Κηφισίας, στους Αμπελόκηπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα