Ouzo Fest: Φεστιβάλ ούζου στη Μυτιλήνη


Σε πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών αναδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλο ούζου «Ouzo Fest» που λαμβάνει χώρα 14-15 Ιουλίου στη Μυτιλήνη και 22 Ιουλίου στο Πλωμάρι.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προέδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου, Χρήστος Μητσάκης, επεσήμανε ότι πολύ μεγάλος είναι ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών που έρχεται στις μέρες του φεστιβάλ, όχι μόνο για να βιώσει

τα δρώμενα του φεστιβάλ, αλλά και να προμηθευτεί τα εξαιρετικά προϊόντα των ποτοποιών-αποσταγματοποιών του νησιού.

Όπως τονίζει ο κ. Μητσάκης, τα ούζα που παράγονται είναι ξεχωριστά και ήδη εξάγονται σε 40 χώρες και διεκδικούν επάξια τις θέσεις στα ράφια πλάι σε άλλα ονομαστά ποτά. Κάθε χρόνο, από το 2013, ο Σύνδεσμος Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου διοργανώνει το «Ouzo Fest», ένα μοναδικό φεστιβάλ γνωριμίας με το ούζο, την κουλτούρα του και τα μυστικά του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει περισσότερες από 40 ετικέτες ούζου, να συνομιλήσει με τους ποτοποιούς, να μυηθεί στα μυστικά του ούζου, να δοκιμάσει τη γαστρονομία της Λέσβου και να απολαύσει το ούζο του στα γραφικά καφενεδάκια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα