Nissan Qashqai 1.5 dCi: Κάνει όλα τα χατίρια!


Η νέα ντίζελ εκδοχή του καλοπουλημένου Nissan Qashqai με τον 1.500αρι κινητήρα αποτελεί μια από τις πιο έξυπνες επιλογές στην κατηγορία του. Συγκεκριμένα, το πιο επιτυχημένο εμπορικά, σε Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα SUV, το Nissan Qashqai

εντυπωσιάζει τους νέους κατόχους του, όχι μόνο με το πλήρες πακέτο εξοπλισμού, την άνεση και τα υψηλά ποιοτικά του στάνταρ αλλά και με τον ντίζελ 1.500αρι κινητήρα που κάνει τα πάντα για την οικονομία καυσίμου, χωρίς καμία έκπτωση στις επιδόσεις.

Το ολοκληρωμένο ιαπωνικό SUV απευθύνεται σε όσους θέλουν να συνδυάσουν το οικογενειακό αυτοκίνητο με την άνεση ενός ταξιδευτή που πρωτίστως φροντίζει την τσέπη του οδηγού. Στην πράξη το ντίζελ μοτέρ 1.5 dCi αποδίδει 110 ίππους με μια ροπή 260 Nm που εκτοξεύει το ευμεγέθες αμάξωμα ακόμη και με το «χάιδεμα» του δεξιού πεντάλ. Η απόκριση στο γκάζι παραμένει ζωντανή ακόμη και όταν πιάσεις τον κόφτη, ενώ η γραμμικότητα της ροπής σε όλο το φάσμα του στροφομέτρου αποτελεί άλλο ένα ισχυρό αβαντάζ του ιαπωνικού SUV.

Το εύστροφο μοτέρ δένει εξαιρετικά με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, που φροντίζει να κρατάει σε χαμηλές στροφές τον κινητήρα, στοιχείο ιδιαίτερα απαραίτητο όταν πρέπει να καλύψει εκατοντάδες χιλιόμετρα στους αυτοκινητοδρόμους χωρίς να λαχανιάζεις τον κινητήρα. Το μεσαίο, ντίζελ SUV καταναλώνει μόλις 3,8 λίτρα/100χλμ. σε μεικτές συνθήκες και εκπέμπει στο περιβάλλον μόλις 99 γραμ CO2/χλμ. Ο οδηγός έχει αρκετά καλή περιμετρική ορατότητα χάρη στην υπερυψωμένη καμπίνα, που ενισχύει την ενεργητική ασφάλεια ιδιαίτερα στα ταξίδια. Τρεις επιβάτες θα καθίσουν σαν πασάδες στα πίσω καθίσματα, ενώ ο όγκος του πορτμπαγκάζ έχει μεγαλώσει και φθάνει πλέον τα 430 λίτρα ενώ στα συν του μοντέλου και ο κρυφός αποθηκευτικός χώρος κάτω από το πάτωμα που προσθέτει πόντους πρακτικότητας.

Στα υπόλοιπα σημεία, το νέο ντίζελ Nissan Qashqai έχει ότι και η βενζινοκίνητη έκδοση. Το μοντέρνο σχεδιαστικά μοντέλο διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος – 18 εκατοστά – κάτι που ενισχύει τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Στο δια ταύτα το νέο πετρελαιοκίνητο Nissan Qashqai 1.5 dCi κερδίζει τις εντυπώσεις με τον αποδοτικό κινητήρα που αποδεικνύεται οικονομικός σε κάθε πεδίο οδήγησης ( πόλη, ταξίδι, επαρχιακούς δρόμους). Σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους, το πλούσιο εξοπλιστικό πακέτο και την τιμή του ( λίγο πιο πάνω από τα 20.000 ευρώ), το νέο μοντέλο αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους εν δυνάμει αγοραστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα