Messenger Kids: Τα παιδιά στον κόσμο του Facebook και επίσημα


Το Messenger Kids, που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία ψυχολόγων και άλλων ειδικών, καθώς επίσης μετά από τις συμβουλές 1.200 γονιών, είναι μια αυτόνομη εφαρμογή που εγκαθίσταται στον υπολογιστή-ταμπλέτα-κινητό του παιδιού και η οποία ελέγχεται αυστηρά και μόνο από τον λογαριασμό του γονιού στο Facebook.

Οι ανήλικοι χρήστες του Messenger Kids θα μπορούν να κάνουν ατομικές ή ομαδικές συνομιλίες με τις -εγκεκριμένες από τους γονείς τους- επαφές, να στέλνουν βίντεο, φωτογραφίες και

σκίτσα. Όλα τα μηνύματα του παιδιού, που στέλνονται σε άτομα άνω των 13 ετών, θα εμφανίζονται στην εφαρμογή Messenger του κηδεμόνα του. Επίσης να αναφερθεί ότι αν δύο ανήλικα παιδιά θέλουν να γίνουν διαδικτυακοί φίλοι, θα πρέπει να το εγκρίνουν οι γονείς πρώτα μέσω του λογαριασμού τους.Η εφαρμογή ενσωματώνει τη δυνατότητα αυστηρού ελέγχου από τους γονείς των επαφών του παιδιού τους, καθώς και τα κατάλληλα «φίλτρα», ώστε τα παιδιά να μην εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο, που περιέχει βία, γυμνές εικόνες, σεξ.

Επιπλέον, το Facebook επιβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις ούτε προτροπές για αγορές μέσω του Messenger Kids. Επίσης οι πληροφορίες που συλλέγει η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης (όνομα παιδιου και περιεχόμενο μηνυμάτων του), δεν θα αξιοποιείται για ευρύτερους διαφημιστικούς σκοπούς.

Να σημειωθεί ότι το Facebook και το Messenger απαγορεύονται σε παιδιά κάτω των 13 ετών, αλλά εκτιμάται ότι ήδη πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν με ή χωρίς τη συγκατάθεση κάποιου κηδεμόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα