ΙΚΕΑ: Στηρίζει κοινοτικούς παιδικούς σταθμούς στην Κύπρο

Η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας , δημιούργησε το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς». Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στηρίζει κοινοτικούς παιδικούς σταθμούς σε όλη την Κύπρο, διαμορφώνοντας λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά θα μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές. Στην υλοποίηση αυτής της ενέργειας, η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας είναι σημαντική, αφού μέσω της καθοδήγησής του, υποδεικνύει τους

σταθμούς που χρήζουν άμεσης και πραγματικής ανάγκης, όσον αφορά εξοπλισμό και διαμόρφωση του χώρου.

Την 1η Δεκεμβρίου 2017, η ΙΚΕΑ αρχίζει την υλοποίηση του προγράμματος με την παράδοση της ανακαινισμένης αίθουσας του Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αγίου Στυλιανού στη Λακατάμεια, που με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό σχεδίασε και εξόπλισε η ομάδα διακόσμησης της ΙΚΕΑ.

Η διαρρύθμιση στην αίθουσα είχε ως γνώμονα το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών. Σύμφωνα με αυτό, δημιουργήθηκαν γωνιές μουσικής, μαθηματικών, γλώσσας, κουκλοθέατρου, βιβλίου και παραμυθιού, ζωγραφικής και φύσης. Παράλληλα δημιουργήθηκε ένα όμορφο μαγαζάκι και ένα ευχάριστο κουκλόσπιτο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας, η διευθύντρια του νηπιαγωγείου, η διακοσμητική ομάδα της ΙΚΕΑ και ο κ. Πέτρος Παπαϊωάννου, διευθυντής καταστήματος της ΙΚΕΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στα πλαίσια της Κοινωνικής μας Υπευθυνότητας και ειδικότερα του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς», θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε χαμόγελα σε παιδιά… Σύντομα θα διαμορφώσουμε και άλλα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, παρέχοντάς τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διαμόρφωση των χώρων τους, δημιουργώντας και σε αυτά ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά θα περνούν καθημερινά, όμορφες και δημιουργικές στιγμές, όπως τους αξίζει».

Η διευθύντρια του σχολείου, κα. Παντελίτσα Θεοχαρίδου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ΙΚΕΑ, για την πολύτιμη βοήθεια αναβάθμισης της αίθουσας, μέσω του εξοπλισμού που παρείχε. Ευχαρίστησε επίσης, την ομάδα εθελοντών διακόσμησης της ΙΚΕΑ, για το ζεστό και φιλόξενο χώρο που διαμόρφωσε για τα παιδιά.

Σε ένα χαρούμενο περιβάλλον τα παιδιά του νηπιαγωγείου ευχαρίστησαν το προσωπικό της ΙΚΕΑ παρουσιάζοντας τα τραγουδάκια που ετοίμασαν για αυτούς. Η επιβράβευση για την ΙΚΕΑ, ήταν τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των μικρών παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα