Mercedes E-Class: Μετράει η εμπειρία!


Δέκα γενιές. Τόσες απαριθμεί η Mercedes E-Class ( αν συμπεριλάβουμε και τις προηγούμενες γενιές πριν την μετονομασία σε E-Class), το premium μοντέλο της γερμανικής φίρμας, που δεν καυχιέται απλά για την πολυτέλεια αλλά ότι είναι πολύ…τέλεια! Είναι ίσως το μοντέλο που χαρακτηρίζει την «κλασική» και παραδοσιακή μερίδα αγοραστών την Mercedes. Μόνο που η E-Class έχει να επιδείξει πλέον μια σειρά καινοτομιών, που απευθύνεται και στο νεότερο κοινό, κάνοντας ηλικιακό downsizing!

Το εσωτερικό τους και συγκεκριμένα

ο πίνακας οργάνων αποτελείται από ένα ψηφιακό πάνελ 12,3 ιντσών που είναι μοιρασμένο στα δύο, ενώ τις περισσότερες λειτουργίες μπορεί ο οδηγός να τις ελέγχει από δύο μπουτόν αφής πάνω στο τιμόνι.

Μεταξύ των συστημάτων ξεχωρίζουμε το DRIVE PILOT που αποτελεί το επόμενο βήμα της Mercedes για την αυτόνομη οδήγηση. Το εν λόγω σύστημα θα μπορεί να διατηρεί τη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ακόμη και σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα . Ουσιαστικά, το Drive Pilot επιτρέπει στην E-Class να αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Στα πιο εντυπωσιακά του στοιχεία ότι το νέο μοντέλο θα πραγματοποιεί μόνο του την αλλαγή λωρίδας, 2'' αφότου ο οδηγός έχει κάνει τη σχετική επιλογή με το μοχλό του φλας.

Στα υπόλοιπα σημεία, το γερμανικό μοντέλο παραμένει πιστό στην γερμανική – αυτοκρατορική του καταγωγή, ενώ αν κάποιος θέλει να πάρει μια ισχυρή γεύση για το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει η ναυαρχίδα S-Class, απλά, μπορεί να δοκιμάσει την E-Class.

Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα ευμεγέθες και επιβλητικό σε εμφάνιση πολυτελές μοντέλο που αγγίζει σε μήκος τα πέντε μέτρα (4.923 χλστ. από 4.880 χλστ.), ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 65 χλστ. (2.939 χλστ. από 2.874 χλστ.).

Η νέα E-Class που διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά προσφέρεται αρχικά με δύο κινητήρια σύνολα. Η βενζινοκίνητη E 200 διαθέτει το γνωστό 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 184 ίππων, ενώ η ντίζελ E 220 d το νέο 4κύλινδρο κινητήρα πετρελαίου.

Η συγκεκριμένη έκδοση, η Ε 220 d αποδίδει 195 ίππους, με μέση κατανάλωση καυσίμου τα 3,9 λίτρα λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 102 γρ./χλμ. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση είναι 1.991 κ.εκ. 184 ίππων και πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα ενώ η κατανάλωση καυσίμου διαμορφώνεται σε 5,9 λίτρα/100 χλμ. Όλα τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και με το νέο αυτόματο κιβώτιο των εννέα ταχυτήτων 9G-TRONIC.

Η βασική έκδοση βενζίνης, η Ε200 κοστίζει από 50.800 ευρώ ενώ οι ντίζελ εκδόσεις, αρχής γενομένης από την E220d από 53.150 ευρώ.

Στο δια ταύτα, η πολυτέλεια, η σφάλεια, η απόδοση και η τεχνολογία ήταν ανέκαθεν τα σημεία που την έκαναν να ξεχωρίζουν. Μόνο που το νέο μοντέλο δείχνει ότι έχει κάτι παραπάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα