JP Morgan: Αν η Ελλάδα δεν βγει 2-3 φορές στις αγορές ως το 2018 θα χρειαστεί 4ο μνημόνιο

11:08 3/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Την πιθανότητα τέταρτου μνημονίου για την Ελλάδα επισείει έκθεση της JP Morgan.

Κατά την άποψη των αναλυτών, η Ελλάδα θα πρέπει να προσεγγίσει την αγορά ακόμη 2-3 φορές μέχρι τον Αύγουστο του 2018, οπότε και θα

πρέπει να επιχειρήσει μια καθαρή έξοδο.



Οπως εκτιμά οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας την περίοδο 2019-2020 θα ανέλθουν σε 20 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές τονίζουν ότι για μια «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης μέχρι τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει πρωτίστως ότι έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στις αγορές και μπορεί να καλύψει τις περισσότερες από αυτές τις ανάγκες. Εάν αποτύχει να το κάνει, τότε θα οδηγηθεί σε τέταρτο μνημόνιο.

Ταυτόχρονα όμως με τις δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, θα πρέπει να παραμείνει πιστή στις μεταρρυθμίσεις και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος του QE.


Με βάση τις εκτιμήσεις της, ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τον ρυθμό του QE σε 40 δισ. ευρώ τον μήνα στο α΄ τρίμηνο και στα 20 δισ. ευρώ τον μήνα στο β΄ τρίμηνο του 2018, θα μπορέσει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 4,4 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο του 2018, πριν ξεπεραστεί το όριο του 33%.


Για την τρίτη αξιολόγηση εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις και αυτή τη φορά, που θα φθάσουν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου ή τις αρχές του α΄ τριμήνου του επόμενου έτους.β

Keywords
Τυχαία Θέματα