Hilton Αθηνών: Παραμένει στην αλυσίδα αλλά αλλάζει όνομα


Υπό την επωνυμία Conrad Hotels θα λειτουργήσει το Hilton Αθηνών, το οποίο αλλάζει όνομα ωστόσο θα παραμείνει στην αλυσίδα Hilton, ανανεώνοντας μετά τη λήξη της υφιστάμενης στο τέλος Μαρτίου του 2018, τη σύμβαση διαχείρισης με τον διεθνή όμιλο.

Μετά και την ανακαίνισή του θα αλλάξει ριζικά το προφίλ της σημερινής μονάδας, δυναμικότητας 500 δωματίων, δημιουργώντας νέες ιδιωτικές κατοικίες και θεματικούς εμπορικούς και γαστρονομικούς χώρους εντός του

συγκροτήματος. Ωστόσο δεν αποκλείεται και η επαναλειτουργία του μέσω του νέου operator της Waldorf Astoria της luxury επωνυμίας της Hilton International, η οποία θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω αναβάθμιση του ξενοδοχειακού προϊόντος της Αθήνας.

Η ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου είχε εξελιχθεί σύμφωνα με την τουρισιτκή αγορά σε σκληρή μάχη, καθώς φαινόταν εξαρχής πως η αμερικανική αλυσίδα δεν ήταν διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα. Ωστόσο οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τη θέση της νέας εταιρείας διαχείρισης να διεκδικεί σθεναρά και η Mandarin Oriental Hotel.

Όπως αναφέρει το insider.gr, από τη στιγμή που το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών πέρασε στην κοινοπραξία Home Holdings Συμμετοχών, την οποία συνέστησαν η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, που ελέγχει το Costa Navarino, και η D-Marine Investments Holding B.V. του τουρκικού ομίλου Dogus εξαγοράζοντας από την Alpha Bank την Ιονική Ξενοδοχειακή, ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος, είχε ανακοινωθεί πως θα εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις για την νέα σύμβαση.

Να σημειωθεί ότι η Home Holdings στην ανακοίνωση που επισημοποιούσε την απόκτηση του 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής ανέφερε ότι «βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με την Hilton Worldwide, καθώς και με άλλους διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, αναφορικά με τη διαχείριση του ξενοδοχείου». Διευκρίνιζε άλλωστε πως στα σχέδια της περιλαμβάνεται η επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου στην ελληνική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας έναν νέο προορισμό πόλης που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Ζητούμενο των νέων ιδιοκτητών και στόχος των νέων διαχειριστών είναι το να καταφέρουν να βελτιώσουν το προφίλ της πεντάστερης ξενοδοχειακής αγοράς της Αθήνας επιτυγχάνοντας έτσι να ανεβάσουν σημαντικά τη μέση τιμή δωματίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα