Λίβερπουλ: Κάποτε τη φώναζαν πρωταθλήτρια...


Πριν από περίπου ένα χρόνο, έπειτα από ένα ματς της Λίβερπουλ με την Κρίσταλ Πάλας, στο οποίο οι "κόκκινοι" επικράτησαν με 4-2, ένας δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου απευθύνθηκε στον Γίργκεν Κλοπ.

"Αν μπορέσεις να λύσεις το πρόβλημα της άμυνας, τότε η Λίβερπουλ είναι πραγματικά διεκδικήτρια του τίτλου".

"Θα το λύσουμε. Μπορούν να αμυνθούν πραγματικά καλά. Δουλεύουμε σε αυτό και είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την ποιότητα. Θα το λύσουμε", η απάντηση του Κλοπ, του προπονητή που πήγε στη Λίβερπουλ για έναν και μόνο λόγο: να την

κάνει ξανά πρωταθλήτρια.

Περίπου ένα χρόνο μετά από εκείνον τον διάλογο, η Λίβερπουλ έχει αυξήσει ακόμα περισσότερο την επιθετική της ποιότητα, μα ο Κλοπ ακόμα... παλεύει να κάνει πράξει την υπόσχεσή του για την άμυνα: το πρόβλημα παραμένει και όσο παραμένει η Λίβερπουλ θα συνεχίσει να είναι εκτός των ομάδων που θεωρούνται διεκδικητές του τίτλου.



Μπροστά πάμε καλά

Ο Κλοπ το καλοκαίρι που πέρασε δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει το κομμάτι της άμυνας, μέσω μεταγραφών.

Προτίμησε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη μεσοεπιθετική του γραμμή, παίρνοντας τον καταπληκτικό Σαλάχ έναντι 42 εκ. ευρώ, που έχει αρχίσει να κάνει... απόσβεση χρημάτων και σπαταλώντας ακόμα 40 εκατομμύρια για τον Τσάμπερλεϊν. Για την άμυνα; Ο Άντριου Ρόμπερτσον από την Χαλ, ένας 22χρονος Σκωτσέζος κεντρικός αμυντικός που δεν σου λύνει το πρόβλημα.

Ποια η απάντηση του Κλοπ σε αυτά: η Λίβερπουλ πέρσι είχε την καλύτερη αμυντική επίδοση της τελευταίας επταετίας, με τα 42 γκολ παθητικό. Ωστόσο, το γήπεδο - και - τη φετινή σεζόν λέει μια άλλη αλήθεια.

Οι "κόκκινοι" έχουν δεχτεί ήδη σε 7 αγώνες 12 γκολ κι έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα έως τώρα, πίσω από την τελευταία και χωρίς βαθμό Κρίσταλ Πάλας, που έχει 17 και από την Γουέστ Χαμ με τα 13 γκολ παθητικό. Η Σίτι έχει δεχτεί μόλις δύο, η Γιουνάιτεντ το ίδιο, η Τότεναμ πέντε, η Τσέλσι έξι, η Άρσεναλ οχτώ.

Σαλάχ και Φιρμίνιο σηκώνουν το βάρος της επίθεσης

Αλήθεια, η Λίβερπουλ θα πάρει ξανά πρωτάθλημα;

Ο Γίργκεν Κλοπ πήγε στη Λίβερπουλ πριν από 22 μήνες. Μαζί του έφερε αέρα ελπίδας πως ο ιστορικός σύλλογος της Βρετανίας θα κατακτήσει επί των ημερών του το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που την έχει στοιχειώσει. Ένα κακό που θα το είχε πιθανότατα ξορκίσει αν ο Τζέραρντ δεν γλιστρούσε σε εκείνο το περιβόητο παιχνίδι με την Τσέλσι του Μουρίνιο.

Αν η Λίβερπουλ δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα ούτε επί ημερών Κλοπ, τότε πότε θα το κατακτήσει; Την ώρα που η Σίτι ρίχνει ολοένα και περισσότερα χρήματα, την ώρα που η Γιουνάιτεντ επιστρέφει με τον Μουρίνιο στα στάνταρ της, η Λίβερπουλ δείχνει να κάνει - ξανά - βήματα προς τα πίσω. Τόσο μεγάλα, που μέχρι και γυναίκα επιχειρηματίας θέλησε να εμπλακεί στα διοικητικά της τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να πάρει τις μετοχές και να οδηγήσει τους "κόκκινους" στη γη της επαγγελίας. Στο πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Η Αμάντα Στέιβλι, Βρετανίδα επιχειρηματίας, είχε επαφή με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Λίβερπουλ, Fenway Sports Group, δείχνοντας ενδιαφέρον για το πακέτο μετοχών. Η απάντηση που έλαβε είναι πως το απαιτούμενο ποσό είναι 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Daily Mail έγραψε πως πίσω από τη Στέιβλι υπάρχουν Άραβες, αφού η Βρετανίδα επιχειρηματίας έχει διασυνδέσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ ήταν εκείνη που βοήθησε τον Σεϊχη Μανσούρ στην αγορά της Μάντσεστερ Σίτι πριν από μια δεκαετία. Θυμίζουμε, πως η Στέιβλι το 2016 είχε φέρει σε επαφή την κινέζικη εταιρεία Everbright Limited με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε.

Η Αμάντα Στέιβλι

Κινέζοι, Άραβες ή... Γκουαρντιόλα

Οι Αμερικάνοι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ έχουν πάψει εδώ και καιρό να έχουν τη στήριξη του κόσμου της ομάδας. Διαδηλώσεις, πορείες, συνθήματα, πανό στο Άνφιλντ συνθέτουν το σκηνικό του "go away" προς τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες της ομάδας, οι οποίοι ωστόσο επιμένουν.

«Εχω επανειλημμένα πει πως αυτός ο σύλλογος δεν είναι προς πώληση. Το έχω πει πάρα πολλές φορές και το ξαναλέω, είμαι κάθετος σε αυτό», ήταν η τελευταία δημόσια τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της διάσημης αγγλικής ομάδας, Τομ Βέρνερ.

Αριστερά ο Τομ Βέρνερ

Είναι λύση για τη Λίβερπουλ να βρει πλούσιους Κινέζους ή Άραβες προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της Αγγλίας; Αναλυτές στη Βρετανία υποστηρίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός: στιβαρή διοίκηση, με διάθεση να επενδύσει σε μεταγραφές τύπου Νεϊμάρ και προπονητής από το υψηλότερο... ράφι, τύπου Γκουαρντιόλα, Αντσελότι, Μουρίνιο.

"Ο Κλοπ δεν ανήκει ακόμα σε αυτή την κατηγορία", υποστηρίζουν όσοι θεωρούν πως με τον Κλοπ η Λίβερπουλ θα έχει περάσει ακόμα μια περίοδο... ελπίδας, αλλά όχι κατάκτησης του μεγάλου της πόθου: του πρώτου πρωταθλήματος από το 1990.

Keywords
Τυχαία Θέματα