Fanuc: Ρομπότ με δυνατότητα αυτόματου επαναπρογραμματισμού

14:13 5/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Στην δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης προχώρησε η Fanuc, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία επαναπρογραμματισμού των βιομηχανικών ρομπότ.

Η Fanuc είναι η εταιρεία που κατασκεύασε τα ρομπότ που χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία συναρμολόγησης του Apple iPhone, καθώς και σε εργοστάσια της Volkswagen

και της Tesla. Η Fanuc συνεργάζεται πλέον με την NVIDIA, με απώτερο σκοπό την ενσωμάτωση των μονάδων γραφικών της τελευταίας στα βιομηχανικά ρομπότ της. Με μια επένδυση ύψους 7.3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Recode, η Fanuc αντλεί την τεχνογνωσία της Preferred Networks, μίας εταιρείας που εξειδικεύεται στο machine learning για να αναπτύξει περαιτέρω τα μηχανήματά της.

Η Fanuc θέλει να αλλάξει τη διαδικασία επαναπρογραμματισμού των βιομηχανικών ρομπότ, η οποία μέχρι σήμερα είναι επίπονη και απαιτεί πολύ χρόνο. Μέσα από τη χρήση τεχνολογιών machine learning και άλλων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, η Fanuc θέλει να κάνει τα ρομπότ της να μπορούν να επαναπρογραμματίζουν το ένα το άλλο μέσα σε μια ώρα που η γραμμή παραγωγής έχει σταματήσει, με εμφανές κέρδος σε χρόνο, αλλά και σε χρήμα για ένα εργοστάσιο.

Με τη χρήση του parallel computing, η Fanuc πιστεύει ότι οχτώ ρομπότ μέσα σε μια ώρα θα μπορούν να μάθουν όσα μπορεί να μάθει ένα βιομηχανικό ρομπότ που δουλεύει οχτώ ώρες. Μήπως, τελικά, δεν απέχουμε και τόσο πολύ από την εποχή που τα εργοστάσια θα δουλεύουν μόνα τους, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση;

Keywords
Τυχαία Θέματα