Το... θαυματουργό καστορέλαιο

13:11 5/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Το καστορέλαιο, (ή αλλιώς ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο όπως είναι γνωστό), είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis).

Το καστορέλαιο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο θαυματουργά φυσικά έλαια για τα μαλλιά και όχι τυχαία. Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται και είναι γνωστό για τα εξαιρετικά, ζωτικής σημασίας, θρεπτικά συστατικά του για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και του δέρματος.


Ευεργετικές δράσεις για τα μαλλιά σας
- Είναι γνωστό για την ικανότητά

του να αντιμετωπίζει την τριχόπτωση ή την αραίωση των μαλλιών σας, ενισχύοντας τις ρίζες τους. Εφαρμόστε, λοιπόν, καστορέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε μασάζ απαλά, με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια λουστείτε με σαμπουάν.

- Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες της τρίχας κάνοντας τα να μακραίνουν πιο γρήγορα απ’ ότι φαντάζεστε. Ακόμη, χάρη στα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, που περιέχει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πυκνώσει τα μαλλιά σας στα σημεία που έχετε παρατηρήσει αραίωση. Λόγω του παχύρρευστης υφής του, μπορείτε να το αναμίξετε με έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο και να το εφαρμόσετε τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής.

- Χάρη στα πολύτιμα συστατικά του, ενυδατώνει και θρέφει τόσο τα λέπια της τρίχας όσο και τις ρίζες της, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας και καταπολεμώντας την ξηροδερμία. Μπορείτε, απλά, να βυθίσετε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με καστορέλαιο, αφού όμως πρώτα το ζεστάνετε και να κάνετε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας. Αφήστε το όλη τη νύχτα στα μαλλιά σας και λουστείτε την επόμενη μέρα.

- Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε μετατρέπει το καστορέλαιο σε ένα σούπερ, εξαιρετικά ενυδατικό προϊόν για τα ξηρά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά σας. Παράλληλα, βελτιώνει την υγεία τους αφήνοντάς τα απαλά και λαμπερά. Χρησιμοποιήστε το μία φορά την εβδομάδα σε μια θεραπεία περιποίησης των μαλλιών σας.

- Η καθημερινή χρήση προϊόντων styling, η ελλιπής και μη ισορροπημένη διατροφή και η συχνή χρήση εργαλείων κομμωτικής αδυνατίζουν την τρίχα πόσο μάλλον τις άκρες των μαλλιών σας, οι οποίες είναι ακόμη πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο. Η βιταμίνη Ε, τα αμινοξέα και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που περιέχει το καστορέλαιο, ενισχύουν την τρίχα, λειτουργώντας ως ασπίδα προστασίας από το σπάσιμο και την ψαλίδα. Απλώστε μια μικρή σταγόνα καστορέλαιο μόνο στις άκρες των μαλλιών και πραγματικά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Και τα οφέλη του συνεχίζονται....
Μια άλλη υπέροχη χρήση είναι να εφαρμόσετε το καστορέλαιο στα φρύδια και τις βλεφαρίδες σας! Πυκνώνουν, δυναμώνουν και μακραίνουν γρηγορότερα! Βάλτε μία σταγόνα σε μπατονέτα ή σε καθαρό βουρτσάκι από μία παλιά μάσκαρα και περάστε μία στρώση κάθε βράδυ για θρέψη και ενδυνάμωση!

Το καστορέλαιο είναι επίσης εξαιρετικό για τα χείλη! Δίνει μια φυσική λάμψη και συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας των χειλιών μας.

Το καστορέλαιο επίσης μπορεί να λειτουργήσει και ως εξαιρετικό προϊόν ενυδάτωσης για τα νύχια. Θρέφει, μαλακώνει τα ‘’πετσάκια’’, προστατεύει τα νύχια και κάνει το μανικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα