FT: Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν θα επαναστατήσουν και θα ψηφίσουν τα μέτρα

12:33 2/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Οι «Financial Times» αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και σημειώνουν ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν τα μέτρα βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να είναι με το μέρος της ΝΔ.

Όπως αναφέρει το άρθρο στην εφημερίδα, η συμφωνία, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα

δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων, από νέες περικοπές συντάξεων μέχρι την απελευθέρωση των συναλλαγών την Κυριακή, ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια εντατικών συνομιλιών κατά την τελευταία εβδομάδα και έπειτα από μήνες διενέξεων μεταξύ των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών και των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

«Οι διαφορές ως προς το μέγεθος των περικοπών που θα εφαρμοστούν το 2019 στις συντάξεις που έχουν ήδη μειωθεί κατά περισσότερο από 40% από το 2011 συμφωνήθηκαν», τονίζουν οι FT και συνεχίζουν με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

«Το κοινοβούλιο της Ελλάδας πρέπει τώρα να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις, ανοίγοντας το δρόμο για τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να υπογράψουν τη συμφωνία στη συνεδρίαση στις 22 Μαΐου. Το κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και ο δεξιός εταίρος στο συνασπισμό, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατέχουν μια μικρή πλειοψηφία τριών θέσεων στο κοινοβούλιο. Αλλά με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στην αντιπολιτευόμενη κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία διψήφιο προβάδισμα, οι βουλευτές του συνασπισμού αναμένεται να υποστηρίξουν τα μέτρα ομόφωνα παρά να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές επαναστατώντας ενάντια στην περισσότερη λιτότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα