Eπιτυχία της Ασφάλειας Αττικής-Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νομιμοποιήσεων αλλοδαπών γυναικών


Πρόκειται για την εξάρθρωση υπόθεσης πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών γυναικών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει πολυμελή εγκληματική οργάνωση, που συστηματικά προέβαινε σε παράνομες νομιμοποιήσεις αλλοδαπών κυρίως γυναικών, που προέρχονται από πρώην ανατολικές χώρες.

Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών

διακριβώθηκε ότι η μεθοδολογία που ακολουθούσε η εγκληματική οργάνωση αφορούσε ειδικότερα στην παραπλάνηση των Αρχών για την έκδοση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες άδειων διαμονής και εργασίας, με τη χρήση εικονικών συμφώνων συμβίωσης, πολιτικών γάμων και ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας εξώγαμων παιδιών ελληνίδων μητέρων.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προχωρούσαν στην παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών, λειτουργώντας μεθοδευμένα και με διακριτούς προκαθορισμένους ρόλους, ενώ αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 6.000 έως 7.000 ευρώ για κάθε περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατασχέθηκαν 213.000 ευρώ και τουλάχιστον 150 εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες περιπτώσεις νομιμοποίησης, ενώ εξετάζονται άλλες 210 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας εξώγαμων παιδιών ελληνίδων μητέρων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας 24 άτομα, μεταξύ των οποίων 2 συμβολαιογράφοι, δικηγόρος, 3 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης περιφέρειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και αστυνομικός που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα