Citi: Απίθανο το QE, αλλά και το grexit


Απίθανη «βλέπει» την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ η Citigroup, η οποία όμως δεν πιστεύει ότι η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

«Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE είναι απίθανη βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν πιστεύουμε ότι το σημερινό αδιέξοδο θα οδηγήσει σε μια ελληνική χρεοκοπία», γράφουν οι αναλυτές του οίκου.

H Citigroup άφησε τις προβλέψεις της για το ελληνικό ΑΕΠ

σε γενικές γραμμές αμετάβλητες στο report του Φεβρουαρίου, καθώς πιστεύει ότι η αδυναμία που αποτυπώθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 (-0,4% QοQ) θα αντισταθμιστεί από την ανάκαμψη στο πρώτο εξάμηνο.

Το ΑΕΠ, εξηγεί η Citigroup, εξακολουθεί να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους λογαριασμούς της κυβέρνησης και τις ενέσεις ρευστότητας μέσω των δανείων διάσωσης.

Εξακολουθεί να πιστεύει ότι η οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει, αλλά με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι προβλέπεται στο πρόγραμμα διάσωσης, στο οποίο προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ 2,7% για φέτος και 3,1% το 2018.

Η Citi εκτιμάει άνοδο στο ΑΕΠ της τάξεως του 1,1% για φέτος και 1% το 2018.Η ψυχολογία παραμένει υποτονική, πιθανότατα αντανακλώντας τα φρέσκα μέτρα λιτότητας και την αβεβαιότητα από τις διαπραγματεύσεις και θα μπορούσε να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο εάν το σημερινό αδιέξοδο είναι παρατεταμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα