Bloomberg: Η Ελλάδα πλησιάζει στην επανάληψη του δράματος του 2015


Κοντά στην επανάληψη του καλοκαιριού του 2015 βρίσκεται η Ελλάδα όπως εκτιμά τοι Bloomberg. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως εκείνο το καλοκαίρι "έφερε το πιο υπερχρεωμένο κράτος της Ευρώπης στο όριο της οικονομικής κατάρρευσης".

Όπως τονίζεται, η κυβέρνηση φαίνεται πως χάνει ακόμα μία προσθεσμία για να ξεκλειδώσει

νέα κονδύλια για το πακέτο διάσωσης και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα επαναλάβουν στο σημερινό Eurogroup πως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει συμβιβαστεί ακόμα με τους όρους των δανείων που κράτησαν τη χώρα στην επιφάνεια από το 2010 και μετά.

Παράλληλα στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται η δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι ακόμα και η συμφωνία μέσα στον Απρίλιο αρχίζει να μοιάζει με μακρινή πιθανότητα.

Το Bloomberg επισημαίνει τις διαφορές ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές για την ενέργεια και τις συντάξεις σημειώνοντας ότι αξιωματούχος του ελληνικού ΥΠΟΙΚ την Παρασκευή με ηλεκτρονικό του μήνυμα σε δημοσιογράφους έλεγε ότι το θέμα των εργασιακών δεν μπορεί να λυθεί στις συζητήσεις με τους τεχνοκράτες.

Το Bloomberg προειδοποιεί, ακόμη, ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία πριν το καλοκαίρι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή χρέους που έχει στα μέσα Ιουλίου. Σημειώνει, μάλιστα, ότι ακόμη και το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα έχουν καλύτερες επιδόσεις οφείλεται στην προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Ν. Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Stern στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως «η ελληνική ανάκαμψη για άλλη μία φορά καθυστερεί σημαντικά λόγω πολιτικής. Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε».

Keywords
Τυχαία Θέματα