"Πόλεμος" του Κυριάκου στον Τσίπρα για τα media


Με την λέξη "καθεστώς" θα χαρακτηρίζει πλέον ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περιγράψει το πως ασκούν τα καθήκοντα τους οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, αλλά και να καταγγείλει πρακτικές και νοοτροπίες. Με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την εκτίμηση πως το Μέγαρο

Μαξίμου ενεπλάκη στην διάσωση του οργανισμού με απώτερο στόχο τον δημοσιογραφικό έλεγχο των εφημερίδων του, η ΝΔ θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας μετά από την κίνηση του να ελέγξει το τοπίο στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (διαγωνισμός φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες), τις μηνύσεις και τις συλλήψεις δημοσιογράφων, επιχειρεί τώρα με διαφορετικό τρόπο να περιορίσει την πληροφόρηση, γεγονός - χαρακτηριστικό των καθεστώτων ανά την γη.

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθενται θέματα και πολυφωνίας και δημοκρατίας εξαιτίας των χειρισμών αυτών και δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν την διαφορετική ρητορική που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, όταν αναφέρθηκε στον ΔΟΛ. Στελέχη της ΝΔ δε, σημείωναν σήμερα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αυγή", που για πρώτη φορά αναφέρεται με...συμπάθεια στους εργαζόμενους του συγκροτήματος, ενώ δεν έπραξε κάτι αντίστοιχο όταν επρόκειτο να κλείσουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή τις εξελίξεις στον χώρο του Τύπου συνολικά, στην οδό Πειραιώς, θεωρούν πως η χώρα έχει εισέλθει πλέον σε μια περίοδο έντονης πολιτικής πόλωσης που τελικά θα οδηγήσει σε εκλογές. Ο πολιτικός σχεδιασμός της ΝΔ βασίζεται στο εξής γεγονός: στο ότι το αδιέξοδο στην οικονομία, οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σε συνδυασμό με άλλα μείζονα θέματα (αγροτικό, υπερφορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών, στασιμότητα στις ιδιωτικοποιήσεις), καθιστούν μονόδρομο την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία και αυτό που μένει πλέον είναι ο ορισμός - από τον πρωθυπουργό - της ημερομηνίας.

Άλλωστε, η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε και από την συζήτηση στην Βουλή για το αγροτικό, όπου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν με τον δικό τους τρόπο τα πολιτικά διλήμματα των επικείμενων (;) εκλογών. Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε μια ζοφερή πραγματικότητα σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει στην αναμέτρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη οι πολίτες θα πρέπει να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του μέτρου και της λογικής, ενώ η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε βολές και προς τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, υπερασπιζόμενη τον χώρο του κέντρου.

Η ΝΔ θα κρατήσει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης και παράλληλα θα επιδιώξει να διεμβολίζει και τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχοντας ως βασικό στόχο την διεύρυνση της δημοσκοπικής διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ . Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η υιοθέτηση της λέξης "καθεστώς", κάτι που είχε χρησιμοποιήσει και ο κ.Κ. Καραμανλής την περίοδο 2000 - 2004, όταν είχε απέναντι του το ΠΑΣΟΚ του κ. Κ. Σημίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα