10 λάθη στο μακιγιάζ!


1.Διχρωμία στο πρόσωπο και στο λαιμό

Αποτελεί ένα από τα πιο συχνά και σοβαρά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ. Στόχος του make up είναι να φαίνεται η επιδερμίδα μας αψεγάδιαστη αλλά να μην φαίνεται ότι έχουμε βάλει foundation για να το πετύχουμε. Με μία λάθος απόχρωση, χωρίς να το καταλάβεις, το μακιγιάζ σου έχει αμέσως αποτύχει. Για να βρούμε τη σωστή απόχρωση, δοκιμάζουμε το foundation στο κάτω μέρος του προσώπου, κοντά στο πηγούνι και αυτό πάντα υπό το φυσικό φως. Και φυσικά δεν ξεχνάμε να το «σβήνουμε» και στο λαιμό μας.

2.

Φρύδια… μέλανας δρυμός

Μπορεί η αγαπημένη μας Cara Delevingue να επανέφερε στη μόδα τα παχιά φρύδια, όμως πρέπει να γνωρίζουμε, ότι δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα. Τα πολύ έντονα φρύδια αγριεύουν το πρόσωπο και δεν κολακεύουν. Χρησιμοποιούμε λοιπόν μολύβι φρυδιών μόνο για να συμπληρώσουμε τυχόν κενά και για να έχουμε ένα πιο natural αποτέλεσμα.

3.Δεν ενυδατώνεις το πρόσωπο σου

Αποτελεί κανόνα: για να εφαρμοστεί σωστά το μακιγιάζ, το πρόσωπο σου πρέπει πρώτα να έχει δεχτεί την κατάλληλη ενυδάτωση. Όταν το πρόσωπο μας δεν είναι ενυδατωμένο, τότε το foundation δεν έχει μεγάλη διάρκεια και το αποτέλεσμα φαίνεται ψεύτικο. Πάντα πριν το μακιγιάζ εφαρμόζουμε μια καλή ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Και δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε και τα χείλη μας με lip balm για να είναι πάντοτε ελκυστικά.

4.Βάζεις ένταση παντού

Τα smokey eyes μαζί με το κόκκινο κραγιόν είναι ένα μακιγιάζ που λίγα πρόσωπα μπορούν να υποστηρίξουν, καθώς τις περισσότερες φορές δείχνει υπερβολικό. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ισορροπία στις εντάσεις. Επιλέγουμε να τονίσουμε ένα χαρακτηριστικό του προσώπου μας, συνήθως μάτια ή χείλια.

5.Δεν δίνεις σημασία στα πινέλα σου

Όσο σημαντικό είναι να έχουμε τα σωστά καλλυντικά για το μακιγιάζ, άλλο τόσο σημαντικό είναι να έχουμε και τα κατάλληλα πινέλα για να τα εφαρμόσουμε. Όταν έχεις ένα καλό ρουζ αλλά το πινέλο σου δεν είναι το κατάλληλο, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Επομένως, επενδύουμε στα πινέλα, ακριβώς όπως κάνουμε και στα καλλυντικά μας.

6.Μην βάζεις υπερβολική ποσότητα ρουζ

Μεγάλη προσοχή! Είναι ένα από τα λάθη που κάνουν σχεδόν όλα τα κορίτσια. Αποφεύγουμε την υπερβολική ποσότητα! Σκοπός του ρουζ είναι να φαινόμαστε υγιείς όπως κοκκινίζουμε όταν τρέχουμε. Έτσι επιλέγουμε ένα χρώμα ροδαλό που αναδεικνύει την φρεσκάδα του προσώπου μας. Το απλώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε σε μικρή ποσότητα με την βοήθεια του πινέλου, ενώ για πιο natural look, μπορούμε να επιλέξουμε ρουζ σε κρεμμώδη υφή και να το εφαρμόσουμε ταμποναριστά με τα δάχτυλα.

7.Δεν προσέχεις το περίγραμμα των χειλιών σου

Το περίγραμμα που φεύγει από τα όρια των χειλιών μας είναι ένα λάθος, που φαίνεται αμέσως. Μπορεί να επιθυμούμε μεγάλα και ζουμερά χείλη, όμως αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να το επιτύχουμε. Επιλέγουμε το μολύβι να είναι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν ενώ για τα μικρά χείλη μια πολύ καλή λύση αποτελεί το lip gloss που τα κάνει πιο σαγηνευτικά σε αντίθεση με τα ματ κραγιόν.

8.Λάθος εφαρμογή στη μάσκαρα

Η μάσκαρα είναι το Α και το Ω στο μακιγιάζ μας. Μπορεί η εφαρμογή της να φαίνεται απλή υπόθεση, όμως πολλές φορές βλέπουμε βλεφαρίδες κολλημένες με κόμπους. Συνήθως αυτό συμβαίνει γιατί περνάμε την μάσκαρα πολλές στρώσεις. Μια – δύο στρώσεις είναι αρκετές για ένα σαγηνευτικό βλέμμα.

9.Υπερβολική γυαλάδα

Το ξέρω ότι από τότε που εμφανίστηκε αυτό το προϊόν, έχει γίνει το αγαπημένο μας. Όμως, κορίτσια, η αλόγιστη χρήση του έχει το αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα και αντί να φαίνεται το πρόσωπο μας λαμπερό, είναι σαν λιπαρό και ιδρωμένο. Επιλέγουμε λοιπόν να εφαρμόζουμε τις γυαλάδες μας μόνο ψηλά στα ζυγωματικά, ταμποναρισά και πάντα σε μικρές ποσότητες.

10.Η γραμμή του eyeliner σου δεν είναι προσεγμένη

Για να έχουμε το σούπερ cat eye, που κάνει τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα, απαιτείται η γραμμή του eyeliner να είναι άψογη. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι η γραμμή πρέπει να είναι απόλυτα καθαρή. Για να το επιτύχετε, χρειάζονται αρκετές προσπάθειες αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα