Θεοχάρης: Τα αναδρομικά των δικαστών κόπηκαν εν είδει καψονιού


Ιδιαιτέρως καυστικός είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, αναφορικά με το θέμα της περικοπής των αναδρομικών των δικαστών.

Ο κ. Θεοχάρης συνδέει την κίνηση αυτή της κυβέρνησης με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοχάρης σε δήλωση του, "η συναλλαγή που επιχείρησε η κυβέρνηση προκειμένου να εξαγοράσει τη θετική ψήφο των δικαστών έπεσε στο κενό.

Οι δικαστές καλούνται να πληρώσουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά με το κόψιμο των αναδρομικών που η ίδια η

κυβέρνηση τους είχε χορηγήσει".

Ο βουλευτής υπενθυμίζει οτι λίγες μέρες πριν την απόφαση του ΣτΕ ο πρωθυπουργός κάλεσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου και τους υποσχέθηκε μελλοντικές αυξήσεις.

Μάλιστα, σημειώνει ότι η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προέβλεπε άμεση διαδικασία επιστροφής χρημάτων με επίσπευση των πληρωμών ακόμα και χωρίς αίτηση.

"Χωρίς να έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την απόφαση του ΣτΕ τα αναδρομικά κόπηκαν, επιβλήθηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέθηκαν γραφειοκρατικά εμπόδια στους δικαιούχους εν είδει καψονιού", τονίζει ο κ. Θεοχάρης και προσθέτει:

"Αναρωτιόμαστε που πήγε η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που σε λιγότερο από ένα μήνα εξέδωσε αντιφατικές εγκυκλίους υπό τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στις αποφάσεις που δεν υπηρετούν το σχέδιό της για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και για έλεγχο των θεσμών".

Keywords
Τυχαία Θέματα