Υποδιοικητής της ΤτΕ: Στα 106 δισ. ευρώ το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Επετεύχθη ο στόχος για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, λέει ο Μητράκος της ΤτΕΤον Σεπτέμβριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών ακινήτων

«Οι τράπεζες έχουν ήδη προβεί στις αναγκαίες προβλέψεις και το πρώτο τρίμηνο του 2017 επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», ανέφερε μεταξύ των ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος μιλώντας σε ειδικό φόρουμ.

Χαρακτήρισε

επίσης θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση τους.

Επισήμανε ακόμη ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών ακινήτων και στις αρχές Αυγούστου του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αναφερόμενος στις πορεία των τιμών των ακινήτων ο κ. Μητράκος εκτίμησε ότι ολοκληρώθηκε ο πολυετής κύκλος πτώσης των οικιστικών ακινήτων ενώ για την οικονομία εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ένταξη στο πρόγραμμα επαναφοράς ομολόγων της ΕΚΤ θα αποτελέσει θετικό σοκ με σημαντικές επιπτώσεις σημαντικές στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Ο κ. Μητράκος ανέφερε ότι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην χώρα μας αποτελούν το 10% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ευρώπης».

«Το σύνολο των δανείων που δεν εξυπηρετείται κανονικά ανέρχεται σε 106 δισ. ευρώ» διευκρίνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, επισημαίνοντας ότι μεγάλο είναι το πρόβλημα στις πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς είναι επισφαλή δύο στα τρία δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα