Ευθείες απειλές Τραμπ κατά Μέρκελ: Η Γερμανία θα πληρώσει (εικόνα)

Η ανάρτησή του Τραμπ λειτουργεί ως απάντηση στη γερμανίδα καγκελάριοΗ Μέρκελ είχε εκφράσει τις αμφιβολίες της για την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών ως συμμάχων«Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο»

Επίθεση εξαπολύει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και στη Γερμανία,

μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

«Η Αμερική έχει τεράστιο εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία» – «Το Βερολίνο πληρώνει πολύ λιγότερα από όσα θα έπρεπε στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι πολύ κακό για τις ΗΠΑ και θα αλλάξει!», αναφέρει χαρακτηριστικά στο twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος για ακόμη μία φορά εξαπολύει απειλές με τον τρόπο που γνωρίζει καλύτερα, δηλαδή μέσω twitter.

Η τελευταία ανάρτησή του Τραμπ λειτουργεί ως απάντηση στη γερμανίδα καγκελάριο, η οποία προ ολίγων ημερών είχε αναφέρει ότι η Ευρώπη «δεν μπορεί να βασίζεται πλέον στους συμμάχους της», αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τη Δευτέρα η Μέρκελ υπογράμμισε τις αμφιβολίες της για την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών ως συμμάχων, εκφράζοντας την απογοήτευση των Ευρωπαίων με τον Τραμπ έπειτα από διαδοχικές συνόδους κορυφής την περασμένη εβδομάδα, αλλά τόνισε πως είναι «πεπεισμένη Ατλαντίστρια».

Η Γερμανία δίνει για την άμυνα της 46 δισ. (στοιχεία 2014), ενώ οι ΗΠΑ 654 δισ.

Σύμφωνα με αναλυτές, αυτή η δήλωση του Τραμπ λειτουργεί ως προαναγγελία της εισαγωγής δασμών στα γερμανικά προϊόντα.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο»

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές με το τελευταίο του μήνυμα στο Twitter ότι αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές με το tweet του ότι αντιμετωπίζει τη Γερμανία ως πολιτικό του αντίπαλο» είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Τόμας Όπερμαν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD.

Keywords
Τυχαία Θέματα