Υπερ-κομματική εκδήλωση στη μνήμη του Γρηγόρη Γιάνναρου (εικόνες)

Την ανάγκη των συναινέσεων, παρά τις έντονες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές των κομμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της χώρας, είχε αναδείξει το ηγετικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, Γρηγόρης Γιάνναρος, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια.

Η ΔΗΜΑΡ διοργάνωσε το βράδυ στο ΕΒΕΑ εκδήλωση στη μνήμη του πρώην υπουργού και επί χρόνια διευθυντή της Αυγής –

και το παρών έδωσαν πολιτικοί και στελέχη απ όλο το πολιτικό φάσμα.

Εκεί βρέθηκαν, εκτός της συζύγου του Σόνιας Τσιτήλου και του γιου του, Γιώργου, μεταξύ άλλων και υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς (Φώφη Γεννηματα, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης), ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Λαλιώτης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, οι Ανδρέας Λοβέρδος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Μπίστης, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος από το Ποτάμι μαζί με τον Γιώργο Μαυρωτά και τον Σπύρο Δανέλλη, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο σύντροφος του στο ΚΚΕ εσωτερικού, Πέτρος Κουναλάκης και στελέχη της ΔΗΣΥ και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστας Ζαχαριάδης και στελέχη του κόμματος προερχόμενα από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, καθώς και δημοσιογράφοι που πέρασαν από την Αυγή.

Για την Αριστερά και την πολιτική και οικονομική αντίληψη του Γρηγόρη Γιάνναρου, παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου του «Η Αριστερά από τις αυταπάτες στη πραγματικότητα», ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας είπε ότι σήμερα «υπάρχει άμεση σχέση της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά του Γιάνναρου».

Η απάντηση ήρθε από τον Κώστα Σκανδαλίδη που τόνισε ότι «η σημερινή κυβερνώσα Αριστερά δεν τον άκουσε κι έπαψε να είναι Αριστερά».

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη εξήρε το πολιτικό ήθος του Γρηγόρη Γιάνναρου και υπογράμμισε τη συναινετική διάθεση που έδειχνε με τους πολιτικούς και ιδεολογικούς του αντιπάλους.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης ανέφερε ότι ο Γρηγόρης Γιάνναρος πολέμησε τον στείρο δογματισμό αλλά δεν παρασύρθηκε και από την ευκολία.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα