Στους 30 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Λονδίνο – Σε εξέλιξη οι έρευνες

Τους 30 έφτασαν οι νεκροίΘα χρειαστούν αρκετές μέρες για τις έρευνες σύμφωνα με την αστυνομίαΗ αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατασβέστηκε η φωτιά24 άνθρωποι παραμένουν ακόμη στο νοσοκομείο

Η αστυνομία στην Βρετανία άρχισε την έρευνά της προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στον πύργο διαμερισμάτων του δυτικού Λονδίνου (Grenfell Tower) ενώ οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι θα απαιτηθούν ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που γίνεται στον πύργο, για τον εντοπισμό θυμάτων.

Νεκρός 23χρονος πρόσφυγας

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος πρόσφυγας από την

Συρία, Μοχάμεντ Αλχατζάλι είναι νεκρός. Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του, διέμενε στον πύργο, καθώς σπούδαζε μηχανολογία, ενώ είχε διαφύγει από τον πόλεμο της Συρίας πριν από τρία χρόνια.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Συρία συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία του, ενώ ζητάει την άμεση έκδοση βίζας για τους γονείς του, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του.

Ο αδερφός του, 25χρονος Ομάρ κατόρθωσε να γλιτώσει από τις φλόγες και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Πολλοί οι αγνοούμενοι

Η εφημερίδα Sun δημοσιεύει κατάλογο 65 ανθρώπων που αγνοούνται και ενδεχομένως είναι νεκροί κατά την πυρκαγιά στον πύργο του δυτικού Λονδίνου.

Παράλληλα, έντονες επικρίσεις δέχεται η Τερέζα Μέι για την επιλογή της να μην συναντήσει τους επιζώντες της τραγωδίας.

Στους 30 οι νεκροί

Τριάντα είναι οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο δυτικό Λονδίνο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας, που ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ κατασβέστηκε.

«Γνωρίζουμε πως τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πυρκαγιά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι, ο οποίος πρόσθεσε πως ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Ο Κάντι πρόσθεσε πως 24 άνθρωποι παραμένουν ακόμη στο νοσοκομείο και 12 βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Η έρευνα θα διερευνήσει τη διάπραξη τυχόν ποινικών αδικημάτων», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα