«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»,τονίζει ο Τσίπρας

Προχωράμε μπροστά για μία δίκαιη ανάπτυξη, λέει ο ΤσίπραςΕνημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Η ελληνική πλευρά πήρε αυτά που ήθελε τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Τις θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις του Eurogroup σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχουμε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά για τη δίκαιη ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας

θα επισκεφθεί στις 11:00 τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Κυβερνητικές πηγές

Ως «θετικό μήνυμα στις αγορές» χαρακτηρίζουν την απόφαση του Eurogroup κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η ελληνική πλευρά πήρε αυτά που ήθελε. Υπήρξαν όπως τονίζουν, ριζικές αλλαγές σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου».

Σημειώνεται ότι η ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών με την επικεφαλής του Διεθνούς νομισματικού Ταμείου αποφάσισαν μεταξύ άλλων: Ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, εκταμίευση της δόσης που ανέρχεται στα 8,5 δισ. και το περίγραμμα των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η απόφαση οδηγεί σε πολιτική σταθερότητα και δίνει αναπτυξιακή ώθηση με δυνατότητα εξόδου στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα