Ξεκινά στο βρετανικό κοινοβούλιο η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Brexit

Στις 14 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο η συζήτηση του σχεδίου νόμου που θα καταργεί την υπεροχή του ευρωπαϊκού δικαίου στη Βρετανία, στο πλαίσιο του Brexit.

Συγκεκριμένα, ο νόμος για την αποχώρηση από την ΕΕ «θα αρχίσει να εξετάζεται από κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη 14 Νοεμβρίου», τονίζει εκπρόσωπος του υπουργείου για το Brexit, διευκρινίζοντας πως έχουν κατατεθεί σχεδόν 400 τροπολογίες.

Το κυβερνητικό σχέδιο νόμου, ένα κρίσιμο κείμενο στη διαδικασία της εξόδου από την ΕΕ, είχε εγκριθεί σε πρώτη ανάγνωση στο βρετανικό κοινοβούλιο

τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, καθυστέρησε η λεπτομερής εξέτασή του διότι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, χρειαζόταν χρόνος για να μελετηθούν οι διάφορες τροπολογίες που είχαν κατατεθεί.

Σημαντική μερίδα βουλευτών, που προέρχονται κυρίως από την συντηρητική πλειοψηφία, επέκριναν τη μέθοδο που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν η κυβέρνηση αποκτά, με αυτό τον νόμο, έκτακτες εξουσίες με στόχο να προχωρήσει μόνη της στις απαραίτητες μεγάλες αλλαγές ώστε να ενσωματώσει εν μέρει την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο βρετανικό δίκαιο.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι διαθέτει, ισχνή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν έχει περιθώριο να επιτρέψει αποκλίσεις των βουλευτών της που θα έθεταν σε κίνδυνο την έγκριση του σχεδίου νόμου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα