Στο νοσοκομείο «Υγεία» το τελευταίας γενιάς σύστημα ρομποτικής χειρουργικής, DaVinci Xi

Το Νοσοκομείο «Υγεία» συνεχίζει να πρωτοπορεί και να βελτιώνει τις υπηρεσίες του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο εξέλιξε τα συστήματα ρομποτικής χειρουργικής με την εγκατάσταση του DaVinci Xi, το οποίο αποτελεί το πιο εξελιγμένο τεχνολογικό επίτευγμα στον τομέα της ρομποτικής ιατρικής τεχνολογίας.

Το σύστημα ρομποτικής DaVinci Xi εξασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή τομή για τον ασθενή με επιπρόσθετα οφέλη την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και των επιπλοκών, τη σημαντική μείωση του χρόνου νοσηλείας, διασφαλίζοντας πιο γρήγορη ανάρρωση και ένα άρτιο

αισθητικό αποτέλεσμα. Ρομποτική χειρουργική σημαίνει μικρότερης διάρκειας αναισθησία και μηδαμινή απώλεια αίματος, παράγοντες που έρχονται να ενισχύσουν τη συντομότερη δυνατή αποκατάσταση του ασθενoύς.

Δείτε επίσης: Το τελευταίας γενιάς σύστημα ρομποτικής χειρουργικής DaVinci Xi στο «Υγεία»

Με το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής οι εγχειρήσεις πραγματοποιούνται από απόσταση με την ελάχιστη δυνατή επέμβαση στο σώμα του ασθενούς. Το Da Vinci Xi διαθέτει την υψηλότερη διαθέσιμη απεικόνιση χειρουργικού πεδίου (Crystal Clear), ενώ οι βραχίονες του είναι μικρότεροι, πιο λεπτοί και έχουν ένα πιο ευρύ πεδίο κινήσεων από το προηγούμενο μοντέλο, δίνοντας τη δυνατότητα στους χειρουργούς να πραγματοποιούν πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερο επεμβατικά.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», κύριος Εμμανουήλ Παναγιώτου, «παλιά, στη γενική χειρουργική, ακόμη και για έναν μικρό όγκο στο νεφρό, χρειαζόταν ολική νεφρεκτομή. Πλέον με το ρομποτικό σύστημα, καταφέραμε τη μερική νεφρεκτομή. Ο ασθενής απαλλάσσεται από τον όγκο και συνεχίζει να έχει καλή νεφρική λειτουργία».

Ο διευθυντής της 6ης Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, κύριος Μαυραντώνης Κωνσταντίνος, δήλωσε πως με το ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi, ο γιατρός μπορεί να σκύψει στην κονσόλα και είναι να είχε ανοιχτή την κοιλιά μπροστά του. «Ο γιατρός, βλέπει σε τρεις διαστάσεις και τα άκρα των δαχτύλων του, μεταφέρουν τις κινήσεις στους ρομποτικούς βραχίονες που κάνουν την εγχείρηση», συνέχισε.

Από το 2007 έχουν γίνει πλήθος πρωτοποριακών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο «Υγεία», πολλές από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα