Ξανά στον τελικό του Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς – Τον περιμένει ο Τζόκοβιτς (video)

Ασταμάτητος δείχνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No 6), καθώς ξεπέρασε χωρίς απώλεια σετ το εμπόδιο του φορμαρισμένου Νταν Έβανς (No 37) και θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Ντουμπάι (ATP 500) για δεύτερη διαδοχική χρονιά, αντιμετωπίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που πέρασε μετά από ημιτελικό… θρίλερ κόντρα στον Γκαέλ Μονφίς.

Ο κορυφαίος ελληνας τενίστας επικράτησε του 29χρονου Βρετανού (Νο.37) με 6-2, 6-3 σε 81 λεπτά και σημείωσε την όγδοη σερί νίκη του στο tour. Έχει, μάλιστα, χάσει μόλις ένα σετ.

Πέρυσι είχε χάσει στον τελικό από τον Ρότζερ Φέντερερ (6-4, 6-4) και φέτος θα βρει ένα άλλο… θηρίο: Τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Θα είναι ο ενδέκατος τελικός καριέρας για τον 21χρονο τενίστα, που μετράει πέντε κούπες.

Το έργο του Τσιτσιπά στον τελικό δεν φαίνεται εύκολο, αλλά δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ με τον σέρβο αστέρα έχει καλή εικόνα στις τελευταίες τους αναμετρήσεις. Σημειώστε ότι ο «Νόλε» έχει ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 16-0. Ο 21χρονος τενίστας την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισε τον τίτλο στο τουρνουά της Μασσαλίας (ATP 250), χωρίς να χάσει σετ. Αυτή τη φορά είναι, όμως, πιο δύσκολο το έργο του, καθώς είναι της κατηγορίας ATP 500, στην οποία δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα τίτλο ο νεαρός Έλληνας. Έχει χάσει στη Βαρκελώνη το 2018 από τον Ναδάλ και σε Ντουμπάι, Πεκίνο το 2019 από Φέντερερ και Τιμ αντίστοιχα. Μακάρι να έφτασε η ώρα να ανοίξει λογαριασμό.

That winning moment @StefTsitsipas#DDFTennis #AllEyesOnDubai pic.twitter.com/C0hsGxQ3pg

Dubai Tennis Champs (@DDFTennis) February 28, 2020

Έτσι νίκησε ο Τσιτσιπάς

Ο Στεφ έπαιζε για πρώτη φορά με τον Έβανς, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα για να βρει τον δρόμο προς τον τελικό. Σέρβιρε εξαιρετικά, χάνοντας μόνο τρεις πόντους στο πρώτο σερβίς του, ήταν σταθερός από την πλευρά του μπάκχαντ και εκτέλεσε με το φόρχαντ. Τι άλλο να ήθελε, δηλαδή; Με δύο μπρέικ καθάρισε σχετικά άνετα το πρώτο σετ και παρότι έχασε τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο δεύτερο service game του Βρετανού (1-3).

8 wins on the bounce
Consecutive Dubai finals@StefTsitsipas beats Dan Evans 6-2 6-3 to make the #DDFTennis final for the second year in a row! pic.twitter.com/WF7sMyJC7r

Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2020

Ο Έβανς προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός, όμως ο Στέφανος βρήκε το σερβίς του όποτε χρειάστηκε και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Έφτασε και με πανηγυρικό τρόπο στη νίκη, αφού σημείωσε και νέο μπρέικ όταν ο Έβανς σέρβιρε υπό πίεση στο 5-3.

Could watch this all day tbh @StefTsitsipas #DDFTennis pic.twitter.com/CZvoMmbgCN

Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2020

How good is that

Awesome from @StefTsitsipas

: @TennisTV | @DDFTennis pic.twitter.com/PNJvJUpH3a

ATP Tour (@atptour) February 28, 2020

Προκρίθηκε με θρίλερ ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κοίταξε τον αποκλεισμό κατάματα, αλλά την ώρα που έπρεπε όρθωσε το ανάστημα που τον έχει φέρει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έσωσε τρία match points απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς και τελικά άφησε τον Γάλλο να αναζητεί την πρώτη νίκη απέναντί του στην επόμενη συνάντησή τους, που θα είναι συνολικά η 18η…

Ο Μονφίς ήταν εξαιρετικός στα πρώτα δύο σετ στον χρονικά δεύτερο ημιτελικό του Ντουμπάι, καθώς κατάκτησε το πρώτο με 6-2 παίζοντας εκπληκτικό τένις. Στο δεύτερο ο Γάλλος προηγήθηκε με break στο δεύτερο σετ κι έφτασε σε τριπλό match point στο 6-3, έχοντας δύο ευκαιρίες να κερδίσει το παιχνίδι στο σερβίς του. Τότε όμως το άγχος τον κυρίευσε, έκανε δύο αβίαστα λάθη, έχασε άλλο ένα match point στο σερβίς του Τζόκοβιτς και το 6-3 έγινε 6-6.

A DJOKE of a comeback @DjokerNole sees off 3 match points to beat Monfils 2-6 7-6 6-1 & make a sixth final in Dubai! pic.twitter.com/im45teAoB5

Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2020


Από εκείνο το σημείο και ύστερα η κατάσταση ξέφυγε τελείως από τον έλεγχο του Μονφίς, ο Τζόκοβιτς έχασε με τη σειρά του δύο set point και τελικώς ισοφάρισε με διπλό λάθος του αντιπάλου του στο 9-8. Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο του Σέρβου, απέναντι σε έναν «άδειο» σωματικά και ψυχολογικά αντίπαλο και το 6-1 αποτύπωσε τη διαφορά των δύο αθλητών σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα τους.

Ο Τσιτσιπάς έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή παράδοση απέναντι τον «Νόλε», καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του μετρά ήδη δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες απέναντι στον κορυφαίο του πλανήτη.

214 KM/H SECOND SERVE!

: @TennisTV | @DDFTennis | @TennisTV pic.twitter.com/2ti8LaFxk8

ATP Tour (@atptour) February 28, 2020

Spectacular finals tomorrow in Doha & Dubai

Kvitova Sabalenka

Djokovic Tsitsipas#QatarTotalOpen2020 #DDFTennis pic.twitter.com/GLwrno1muO

Tennis Handshakes (@TennisHandshake) February 28, 2020

Πηγή: Ξανά στον τελικό του Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς – Τον περιμένει ο Τζόκοβιτς (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα