Βίντεο – ντοκουμέντο από την κάμερα του δεύτερου Mirage – «Έχασα τον 1»

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Mirage 2000-5, που έκοψε το νήμα της ζωής του Γιώργου Μπαλταδώρου, για τον εντοπισμό του Flight Recorder. Ωστόσο, στα χέρια της επιτροπής διερεύνησης βρίσκεται ένα βίντεο – ντοκουμέντο που αποτυπώνει τις τελευταίες σκηνές της τραγωδίας που γράφτηκε με τα πλέον μελανά χρώματα στα νερά του Αιγαίου, με το μαχητικό της 331 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης.

Η

κάμερα του δεύτερου Mirage βιντεοσκοπούσε καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης και αναμένεται να αποτελέσει βασικό στοιχείο στην εξέλιξη της έρευνας. Την ίδια ώρα, ρόλο – “κλειδί” έχει και η ολοκληρωμένη κατάθεση του δεύτερου πιλότου παρά το γεγονός πως στην περιοχή η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Αμφότερα τα μαχητικά πραγματοποίησαν μαζί τη βύθιση στη νέφωση η οποία ήταν χαμηλή, κάτω και από τα 300 μέτρα.

Όταν ο δεύτερος πιλότος διαπίστωσε την απώλεια του αρχηγού του σχηματισμού, φέρεται να ενημέρωσε ακαριαία ότι «έχασα τον 1». Ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία απαγκιστρώθηκε από τον σχηματισμό χαράσσοντας ανοδική πορεία.

Φόρος τιμής του Α/ΓΕΕΘΑ

Με συγκινητικά λόγια απέτισε φόρο τιμής στον ήρωα σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η αυταπάρνηση και η υπέρτατη προσφορά του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, συνιστούν πράξεις ανεκτίμητης αξίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ είναι η ακόλουθη:

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος, στις 12 Απριλίου 2018.

Η αυταπάρνηση και η υπέρτατη προσφορά του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, συνιστούν πράξεις ανεκτίμητης αξίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: Onalert

Keywords
Τυχαία Θέματα