Βασιλειάδης: Θα κερδίσουμε και θα αλλάξουμε σελίδα στον αθλητισμό της χώρας (εικόνες)

Την πεποίθησή του για «αλλαγή σελίδας στον αθλητισμό της χώρας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, εξέφρασε απόψε Πέμπτη εγκαινιάζοντας στη Θεσσαλονίκη τη 2η Sportexpo Marathon, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Έχοντας εικόνα από την περιήγηση του στα σταντ της Έκθεσης Αθλητικών Ειδών και Εξοπλισμού, ο κ. Βασιλειάδης κήρυξε επίσημα την έναρξή της διοργάνωσης, λέγοντας, σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό έργο στο κομμάτι του αθλητισμού: «Δε λέμε ότι κάνουμε πολλά,

δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που κάνουμε, βάζουμε τον πήχη ψηλά και προσπαθούμε κάθε φορά να τον ξεπερνάμε. Όπως κάθε αθλητής έχει στόχο τη νίκη και τον τερματισμό, έτσι και εμείς λέμε ότι θα πετύχουμε το στόχο μας, θα καταφέρουμε να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες, θα αξιοποιήσουμε κάθε δεκάρα του φορολογούμενου που έρχεται στα ταμεία μας και επιστρέφει σε αυτόν μέσα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και μέσα από την ενίσχυση του αθλητισμού. Θα τα καταφέρουμε, θα κερδίσουμε και θα αλλάζουμε σελίδα στον αθλητισμό της χώρας μας, όπως σιγά – σιγά κάνουμε σε όλα τα αθλήματα τα τελευταία δυόμισι χρόνια».

Ανέφερε ακόμη:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να εγκαινιάζω την κορυφαία έκθεση σε θέματα αθλητισμού στη χώρα. Καταφέραμε να φτιάξουμε και να κάνουμε θεσμό την Εκθεση για τον αθλητισμό στη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν ήταν μόνο στο παρελθόν, αλλά θα είναι εσαεί η «μάνα» του αθλητισμού στην πατρίδα μας. Δήλωσα σε όλους τους τόνους, από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Αθλητισμός είναι η χαρά της έκφρασης, είναι η χαρά της συμμετοχής, είναι η χαρά του ευ αγωνίζεσθε, είναι η χαρά της επίτευξης και πολλές φορές της μη επίτευξης των στόχων.
Στη ΓΓΑ χαράσσουμε μια νέα στρατηγική, ένα νέο προσανατολισμό. Στόχος μας είναι οι πολίτες τούτης της χώρας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, να στραφούν σε έναν υγιή τρόπο ζωής.

Για το λόγο αυτό πήραμε κάποιες πρωτοβουλίες αυτήν τη διετία. Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα κολύμβησης για τα παιδιά των δημόσιων σχολείων της τρίτης δημοτικού ανά την επικράτεια και στόχος μας είναι και να το καθιερώσουμε και να το επεκτείνουμε στις υπόλοιπες τάξεις. Είναι αδιανόητο για μια χώρα σαν την Ελλάδα, μια χώρα της θάλασσας, να κατέχουμε το ρεκόρ των πνιγμών στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Υλοποιείται το πρόγραμμα άθλησης στις φυλακές. Πάγια πολιτική της κυβέρνησης είναι η ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο και ο σωφρονισμός των ανθρώπων που κάποια στιγμή στη ζωή τους διέπραξαν έναν αδίκημα. Τον προσεχή Ιούνιο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα άθλησης για όλους και για την τρίτη ηλικία. Αναπτύσσουμε δράσεις, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, για την κοινωνικοποίηση των προσφύγων, ενισχύουμε, συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, ώστε ακόμη και συμπολίτες μας που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, να έχουν το δικαίωμα στην άθληση. Αναπτύσσουμε μια ολιστική προσέγγιση στην αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων χωρίς σπατάλες, με στοχευμένες δράσεις, παρεμβάσεις, παρόλα τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια. Συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη μαζικού αθλητισμού, με ποιο γνωστό το πρόγραμμα “be active”. Τέλος, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε μια συνολική πρόταση για να την ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού και την προσέλκυση ξένων ομάδων και Ομοσπονδιών στη χώρα μας για προετοιμασία. Είναι αδιανόητο τούτη εδώ η χώρα, με αυτό το κλίμα, να μην έχει αναπτύξει αυτήν την αθλητική και ταυτόχρονα οικονομική δραστηριότητα. Η διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης είναι κομβικό κομμάτι για τη χώρα, όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει και να ανακτήσει την αίγλη της και να αποτελέσει τον οικονομικό και κοινωνικό άξονα ανάπτυξης όλης της πατρίδας».

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στη διάρκεια ξενάγησής του στην Έκθεση, ο κ. Βασιλειάδης, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με βάσει την απόφαση για αναδιάρθρωση της Super League από τη λίγκα. «Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα ήθελα ακόμη πιο τολμηρές αποφάσεις. Εχει αρχίσει ο διάλογος για την επένδυση του προϊόντος μας, γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι προϊόν που το έχουμε απαξιώσει. Ολοι καταλαβαίνουμε τις στιγμές, είμαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα», τόνισε.

Είπε ακόμη για τις εργασίες στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης: «Το Ποσειδώνιο δεν είναι στον… αέρα, τα χρονοδιαγράμματα υπάρχουν, προβλήματα υπάρχουν επίσης. Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά, θα υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην παράδοση, θα ξέρουμε, όμως, ότι θα παραδώσουμε σύντομα ένα κολυμβητήριο ασφαλές. Θα κάνουμε κάτι καλό, που θα μείνει, για να μην πετάμε τα χρήματά μας».

Ερωτηθείς για την υπαγωγή της ΔΕΘ-Helexpo AE στο υπερταμείο διαχείρισης ελληνικής περιουσίας απάντησε εξηγώντας: «Δεν το θεωρώ κακό, έχουμε και το Ολυμπιακό Στάδιο έτσι. Μιλάμε για μια αξιοποίηση με εμπορικούς όρους. Εχουμε φτάσει σαν χώρα να κάνουμε χρηστή διαχείριση της περιουσίας μας. Δε θα αλλάξει ο χαρακτήρας της Εκθεσης, αυτό το εγγυούμαστε».

Η Sportexpo θα διαρκέσει ως την 1η Απριλίου στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ και συμμετέχουν φέτος σε αυτήν πάνω από 50 εκθέτες. Διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και πραγματοποιείται σε συνέργεια με τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 2 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα