Η αιφνιδιαστική συνάντηση Μητσοτάκη – Γεννηματά, μέσω… Μάλτας

Ένα «άτυπο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» προσπαθεί να στήσει αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα εκ… Μάλτας ορμώμενος.

Αναλυτικότερα, με μια λακωνική ανακοίνωση, η ΝΔ έκανε γνωστό πως ο πρόεδρός της, συναντά αύριο Παρασκευή στη Βουλή την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και «περιέργως» χωρίς να διευκρινίζει το αντικείμενο της συνάντησης.

Παράλληλα, η λιτή αυτή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει

πως η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ούτε το πρόγραμμα των συναντήσεων (αν υπάρχει), αλλά ούτε τους πολιτικούς αρχηγούς που θα συναντήσει (αν οι ίδιοι έχουν ενημερωθεί για την ύπαρξη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας).

Όπως είναι φυσικό, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της «πρωτοβουλίας» αυτής, η οποία μόλις σήμερα γνωστοποιήθηκε και μάλιστα πλαγίως, μέσω της προαναφερθείσας ανακοίνωσης.

Κίνηση πανικού; Υπάρχουν ήδη ανάλογα αιτήματα και σε άλλους πολιτικούς αρχηγούς; Για παράδειγμα στον Δημήτρη Κουτσούμπα ή απλά θα περιοριστεί στους ίδιους πολιτικούς χώρους με τους οποίους έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει «αγαστή συνεργασία»; Αν ναι, γιατί δεν ανακοινώθηκαν; Κι αν όχι, είναι απλά μια περίτεχνη προσπάθεια να προκαταλάβει την απάντησή τους;

Μόνο ελάχιστα από τα ερωτήματα. Μένει να απαντηθούν στο εγγύς μέλλον.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το «ταχύτατο ναι» της κ. Γεννηματά, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα πραγματοποίησε «μπαράζ» συναντήσεων, τόσο με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα (χωρίς την παρουσία οικονομικών της συμβούλων), όσο και με τον προκάτοχό της, Ευάγγελο Βενιζέλο. Συναντήσεις, λίγα εικοσιτετράωρα μετά από την «ξαφνική» αδιαθεσία της, την ημέρα που συζητείτο στη Βουλή η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Υ.Γ: Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση της υγείας της, δεν θα… υποτροπιάσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα