Τζανακόπουλος: Στόχος μία καθαρή λύση για το χρέος στις 15 Ιουνίου (LIVE)

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα.

«Η απόσταση μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Γερμανίας αν και μειώθηκε παραμένει», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Γνωστοποίησε ότι «η λύση στο Eurogroup δεν αντιστοιχούσε στους στόχους και τις θυσίες του ελληνικού λαού γιαυτό και κρίθηκε ως καλύτερη η αναβολή μίας απόφασης».

Ο

Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει μία καθαρή λύση στα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

Και όταν λέμε καθαρή λύση εννοούμε καθαρή λύση», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζανακόπουλος.

Εξειδικεύοντας τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αυτά πρέπει να είναι προσδιορισμένα «σε τέτοιο βαθμό ώστε το ΔΝΤ να έχει την δυνατότητα άμεσα να καταλήξει σε θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους και να συμμετέχει πλήρως στο πρόγραμμα χωρίς αστερίσκους.

Αυτός εξάλλου ήταν ο στόχος που είχε τεθεί από την αρχή της διαπραγμάτευσης -και σε αυτό το στόχο οφείλουμε να επιμείνουμε», δήλωσε εξάλλου.

«Δεν είναι δυνατόν από τη μια μεριά να υφίσταται η απαίτηση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η απαίτηση για υιοθέτηση των δημοσιονομικών μέτρων που προτείνει και από την άλλη να μην γίνεται αποδεκτή η θέση του για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια στον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης καταδεικνύει και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί η συμμετοχή του ΔΝΤ να είναι αλα καρτ. Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι στη ρύθμιση του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση επομένως θα εργαστεί εντατικά την αμέσως επόμενη περίοδο και θα πάρει πρωτοβουλίες τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την καλύτερη δυνατή κατάληξη των συζητήσεων.

«Ζητάμε καθαρή λύση για να καταλήξει το ΔΝΤ σε θετική μελέτη», συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα έχει ήδη υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και οι ευρωπαίοι πρέπει να υλοποιήσουν και τις δικές τους», συμπλήρωσε.

Όταν ο Σόιμπλε λέει «ξεχάστε το» εμείς δεν το ξεχνάμε , σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και κατηγόρησε τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ ως σύμμαχο του γερμανού υπουργού.

«Συνεχίζονται οι συζητήσεις προκειμένου στις 15 Ιουνίου να καταλήξουμε σε οριστική λύση» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , αναγνωρίζοντας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% είναι υψηλά.

Την ενημέρωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου μεταδίδει απευθείας το altsantiri.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα