Τούρκοι εισαγγελείς ερευνούν τα περί μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό από συγγενείς του Ερντογάν

Τούρκοι εισαγγελείς ερευνούν τους ισχυρισμούς πως μέλη της οικογένειας του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέφεραν εκ. δολάρια στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή φόρων, ενώ επισημαίνουν ότι υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη γνησιότητα των εγγράφων που στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Δείτε επίσης: Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία με τις κατηγορίες για offshore του Ερντογάν

Ο Ερντογάν απέρριψε

τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς της ψευδείς και προειδοποίησε σήμερα ότι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που έκανε τους ισχυρισμούς, θα «πληρώσει το τίμημα».

Το CHP δεν κατηγορεί τον τούρκο πρόεδρο ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς του ή εταιρείες στις οποίες εμπλέκονται για συνδιαλλαγές που σχετίζονται με εγκληματική δραστηριότητα.

Δείτε επίσης: «Βαθύ λαρύγγι» καταθέτει στις ΗΠΑ και «καίει» τον Ερντογάν για «μαύρο χρήμα» (video)

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες την ώρα που, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, στέλεχος της εταιρεία την οποία κατονόμασε ο Κιλιτσντάρογλου ως τελικό προορισμό των χρημάτων της οικογένειας Ερντογάν, της Bellway LTD, χαρακτήρισε τα έγγραφα πλαστά.

Ο τούρκος εισαγγελέας ζήτησε επίσης από το CHP να προσκομίσει όλα τα έγγραφα.

Δείτε επίσης: Ερντογάν: Ψευδείς οι κατηγορίες σε βάρος συγγενών μου

Επιπλέον, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα κατέθεσε πρόταση ενώπιον του κοινοβουλίου σχετικά με τη διενέργεια έρευνας με επίκεντρο τις καταγγελίες Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο, η Εθνοσυνέλευση, όπου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν επικρατεί, τελικά την απέρριψε σήμερα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα