Το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ στη συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία

Μετά τις αρθροσκοπήσεις, σκυτάλη παίρνει το ΚΕΕΛΠΝΟΥπό εξέταση τα «ρουσφέτια» για επικοινωνιακές καμπάνιες άσχετες με τον οργανισμόΈνα μόνο έγγραφο στη διάθεση της επιτροπής

Μετά την εξέταση της υπόθεσης των αρθροσκοπήσεων, τη σκυτάλη στις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, παίρνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή κατάρτισε τον οδικό χάρτη για τον τρόπο που θα εξεταστεί το ζήτημα καθώς υπάρχουν δικογραφίες και πορίσματα από αρμόδια

ελεγκτικά όργανα που εντόπισαν διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε χορήγηση υπέρογκης διαφημιστικής δαπάνης ακόμα και σε αμφιβόλου αναγνωσιμότητας Μέσα, προσλήψεις που προσιδιάζουν σε «ρουσφέτια» και επικοινωνιακές καμπάνιες για ασθένειες που δεν συνάδουν με τον σκοπό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Επιτροπής επισήμαναν, πως η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) έχει μεγάλο εύρος προς διερεύνηση και αρκετές «γκρίζες ζώνες». Διαδικαστικά, υπήρξαν εισηγήσεις να χωριστούν ανά θέματα και να εξεταστούν ιδιαιτέρως πολλές από τις πλευρές της δραστηριότητας του ΚΕΕΛΠΝΟ, άποψη που τελικά επικράτησε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής.

Μέχρι στιγμής, το μόνο έγγραφο που έχει περιέλθει με επίσημο τρόπο στην Επιτροπή είναι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις παράνομες προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη «και την ανάθεση διαφήμισης σε εταιρικό σχήμα, στο οποίο φέρεται να συμμετείχε και εταιρεία συμφερόντων του ίδιου του τέως υπουργού της Ν.Δ.».

Κατά τη διάρκεια της σημερινή συνεδρίασης ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη επιστολή της Ελένη Τσάγκαρη, στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία εστάλη προς την επιτροπή, και με την οποία η κ. Τσάγκαρη, κάνοντας και χρήση συνταγματικών διατάξεων, ζητά την διακοπή της ενασχόλησης της εξεταστικής επιτροπής με τα θέματα του ΚΕΕΕΛΠΝΟ με την αιτιολογία ότι παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Οι βουλευτές της επιτροπής, σύσσωμοι, απέρριψαν τον τόνο και το ήθος της επιστολής και ιδίως το σημείο εκείνο όπου εκτοξεύονται ευθείες απειλές για τέλεση πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα για όποιον βουλευτή συνεχίσει την ενασχόληση στο αντικείμενο αυτό.

Εν κατακλείδι αποφασίστηκε να απευθυνθεί ερώτημα στην «επιστημονική επιτροπή της Βουλής» σχετικά με το εάν στην απαίτηση αυτή της κ. Τσάγκαρη είναι δυνατόν να αποδοθεί ή όχι νομική βασιμότητα.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, με πρώτο αντικείμενο εξέτασης την δικογραφία η οποία έχει σταλεί στη Βουλή και αφορά στη δραστηριότητα του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ως υπουργού Υγείας, σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ακόμα, ο κ. Μπαλωμενάκης, μιλώντας παλαιότερα στην «Αυγή», ανέφερε ότι «όσο διαρκεί ο κύκλος που θα ανοίξει με την επανέναρξη των εργασιών, θα καταβληθεί προσπάθεια να εφοδιαστούμε με επίσημο τρόπο με όλο το υλικό, ώστε, ει δυνατόν, μέσα στον Σεπτέμβριο ν’ αρχίσει η εξέταση όλων των στοιχείων για το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ότι «στοιχεία υπάρχουν φυσικά ήδη και είναι εντυπωσιακά πολλά» και «ορισμένα από αυτά έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε τον πρώην υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, που ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ζημιά στον προϋπολογισμό από τις υπερκοστολογημένες διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις του ομοϊδεάτη του, Μ. Σαλμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα