Το νέο Mitsubishi Eclipse Cross στην Αθήνα

Το νέο μοντέλο Eclipse Cross της Mitsubishi είναι ένα SUV της μεσαίας κατηγορίας που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Ουσιαστικά είναι το τελευταίο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται σύμφωνα με τα αυστηρά ιαπωνικά στάνταρ.

Πλέον, όλα τα νέα

μοντέλα της Mitsubishi θα ακολουθούν τις κατευθύνσεις που καθορίζει η Renault. Υπενθυμίζεται ότι το 2016, η Mitsubishi εξαγοράστηκε από την Renault, μετά τις επιπτώσεις που είχε στη μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας το σκάνδαλο με τους ρύπους.

Η πανελλήνια παρουσίαση του νέου Mitsubishi Eclipse Cross έγινε στην Αθήνα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε και οδήγηση στο νομό Βοιωτίας. Για την πρώτη οδήγηση στην Ελλάδα επιλέχθηκε η έκδοση 1.5 T/C CVT 4WD Intense Plus.

Πρόκειται για την πληρέστερη και πλουσιότερη έκδοση που εισάγεται στην Ελλάδα. Φέρει βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. απόδοσης 163 ίππων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT και σύστημα τετρακίνησης. Το επίπεδο εξοπλισμού είναι πλήρες και καλύπτει τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας είναι καινούργιος και εξελίχθηκε από τους Ιάπωνες μηχανικούς. Όπως ανακοινώθηκε, ο νέος κινητήρας διατηρεί σχεδόν επίπεδη καμπύλη ροπής από τις 1.800 σ.α.λ. – 4.500 σ.α.λ., στοιχείο που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία και άμεση απόκριση.

Στη δοκιμή διαπιστώθηκε ότι το μοτέρ έχει την ικανότητα να προσδώσει ενέργεια από χαμηλά. Η συνολική του απόδοση κρίνεται καλή. Τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και στο επαρχιακό δίκτυο πληροί τις ανάγκες της ασφαλούς κίνησης. Ο θόρυβος από την λειτουργία του παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Αρνητικές παρατηρήσεις υπάρχουν για τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου CVT με προσομοίωση οκτώ σχέσεων. Αν και είναι εξελιγμένο εξακολουθεί να φέρει τις αδυναμίες των κιβωτίων αυτού του τύπου. Ειδικότερα, οι αλλαγές των σχέσεων δεν γίνονται γρήγορα και υπάρχουν περιοχές στο εύρος λειτουργίας του, όπου ο οδηγός νοιώθει ότι το σύστημα εμφανίζει συμπτώματα «πατιναρίσματος».

Η ροή της ισχύος και της ροπής προς τους τροχούς δεν είναι πάντοτε ομαλή. Αυτές οι αδυναμίες υπάρχουν σε όλα τα κιβώτια CVT και ο οδηγός καλείται να συνηθίσει τις ιδιομορφίες τους. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων τα επιλέγουν γιατί έχουν μικρότερο βάρος σε σχέση με τα αντίστοιχα κιβώτια διπλού συμπλέκτη, καθώς και μικρότερο κόστος αγοράς.

Η μέση κατανάλωση στη δοκιμή ήταν 9,5 λίτρα/100χλμ. Επίσημη τιμή, 7 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2, 159 γραμ./χλμ. Η οδική συμπεριφορά είναι καλή και η τετρακίνηση συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών πρόσφυσης.

Οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι, μήκος 4.4 μ., πλάτος 1.8 μ. και μεταξόνιο 2.670 χιλ. Στα θετικά στοιχεία του ιαπωνικού SUV περιλαμβάνονται, η μοντέρνα σχεδίαση του εξωτερικού χώρου, η υψηλή ποιότητα κατασκευής, οι άνετοι χώροι για πέντε επιβάτες, τα ακριβά υλικά, το προσεγμένο φινίρισμα και η προσπάθεια των Ιαπώνων να προσδώσουν premium στοιχεία στο μεσαίο όχημα ελεύθερου χρόνου.

Η τιμή του νέου Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 T/C CVT 4WD Intense Plus, καθορίστηκε στα 35.950 ευρώ. Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 24.900 ευρώ (1.5 T/C MT– 2WD Inform). Δεν θα εισαχθούν πετρελαιοκίνητες εκδόσεις λόγω της προσπάθειας μείωσης της χρήσης των αυτοκινήτων με κινητήρα ντίζελ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα